Setari Cookie-uri

Cele mai optimiste tari din lume

Daca nu locuiti intr-una din cele mai optimiste tari din lume, fara indoiala ca macar din cand in cand simtiti nevoia sa evadati pentru a cunoaste oameni cu adevarat fericiti. Va invitam sa descoperiti care sunt cele mai optimiste 10 tari din lume, conform unui studiu realizat de Universitatea din Leicester (Marea Britanie).

Populatie: 0,38 milioane locuitori
Speranta de viata: 75 ani
PIB/cap de locuitor: 16.000 euro

Brunei este cel mai bun exemplu care dovedeste cat de bine e sa ai petrol. Guvernul are un rol esential in mentinerea fericirii locuitorilor; aceeasi familie conduce aceasta mica tara din Asia de sud-est de mai bine de sase secole si asigura cetatenilor ei servicii medicale si de educatie gratis. Pana si invatamantul superior si chiriile sunt subventionate de stat, ceea ce explica lipsa saraciei in aceasta tara.

10. Canada
Populatie: 33 milioane locuitori
Speranta de viata: 80 de ani
PIB/cap de locuitor: 23.000 euro

Canada pare sa fie pusa uneori in umbra de marele sau vecin de la sud dar, un puternic simt al identitatii nationale si multitudinea de peisaje naturale de o splendoare desavarsita, fac din aceasta tara cu o densitate a populatiei extrem de mica, una dintre tarile cu cei mai fericiti locuitori din lume. In plus, PIB-ul/cap de locuitor este unul dintre cele mai mari din lume, sistemul sanitar este bine organizat, iar rata infractionalitatii este foarte scazuta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.