Setari Cookie-uri

Februarie: Luna carnavalurilor

Si, dincolo de criza si de problemele de zi cu zi, luna februarie vine din nou cu o certitudine: e timpul Carnavalurilor!

Au trecut sarbatorile si, la final de ianuarie, ne-am reintrat in ritm! Iarna si-a intrat si ea in drepturi, insa primavara se apropie inevitabil. Printre proteste, blocaje in traffic, troiene, planuri de viitor, termene limita si bugete limitate, incepem din nou sa numaram zilele pana la urmatoarea vacanta!

Si, dincolo de criza si de problemele de zi cu zi, luna februarie vine din nou cu o certitudine: e timpul Carnavalurilor!

In Rio se pregatesc 5 zile de petreceri si parade non stop iar in Venetia, in spatele mastilor si costumelor puteti sa scapati de complexe, inhibitii si timiditate. Si, tot in Italia, insa in Sicilia, turisti din toata lumea se inghesuie pe stradutele pitoresti ale oraselului Acireale, langa Catania, pentru a participa la parada carnavalului, aruncand cu confetti, dansand si bucurandu-se de acest frumos spectacol. Iar intre Europa si Brazilia, in Iceanul Atlantic, ne asteapta Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife si Carnavalul din Madeira. Nu in cele din urma, merita descoperite Carnavalul din Nisa, dar si cel din Limassol.

Venetia, magnetul care atrage indragostiti, artisti si poeti, este un oras magic, ce se intinde pe multe insule de dimensiuni foarte mici, unul dintre cele mai incantatoare orase din lume si poate singurul despre care se poate spune ca este unic.

Venetia Carnavalul de la Venetia este o adevarata feerie, o sarbatoare naucitoare, cu baluri mascate, focuri de artificii si petreceri care sugereaza mister si vraja. Se desfasoara pe durata a 10 zile inainte de postul Pastelui si atrage numerosi turisti din toate colturile lumii.

In perioada acestui celebru carnaval, Venetia imbraca haine de gala si devine o imensa scena pentru parade, spectacole, concerte si piese de teatru in aer liber. Din toate colturile lumii oamenii vin sa descopere aceasta magie a carnavalului intr-un oras plutitor care arata ca si cum timpul s-ar fi oprit in secolul al XVIII- lea.

canal Venetia Carnavalul de la Venetia este un amestec foarte apreciat de traditie, distractie, istorie si buna-dispozitie. Petrecerea ce cuprinde intreg orasul este o reproducere a Venetiei secolului al XVIII-lea, la care cu siguranta trebuie sa participati macar o data. Carnavalul are origini vechi, salutand in primul rand trecerea iernii catre primavara si dand iluzia ca oamenii sunt egali, fiecare fiind deghizat in spatele unei masti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.