Setari Cookie-uri

Zambet si libertate in regatul Siamului

Thailanda este tara zambetului. Si pentru ca "thai" inseamna liber, regatul din Sud estul Asiei a devenit taramul relaxarii, al linistii, un fel de refugiu al turistului modern. O tara in care turismul reprezinta o prioritate si in care autoritatile se implica pentru a crea, dar si pentru a mentine un cadru stabil, primitor, feeric. O tara cu care natura a fost generoasa, istoria iertatoare, iar turistii mereu recunoscatori. O tara cu traditii vechi si cu oameni tineri. Cu clima calda si preturi mici. O "alta" lume, in care merita sa te ratacesti. Macar pentru cateva zile. Iar daca inca eziti, trebuie sa stii ca noiembrie, decembrie si ianuarie sunt lunile perfecte pentru un sejur aici. Te asteapta 20, 25 de grade Celsius, servicii impecabile, preturi mici si multe lucruri de vazut si de facut.

Thailanda este tara zambetului. Si pentru ca “thai” inseamna liber, regatul din Sud estul Asiei a devenit taramul relaxarii, al linistii, un fel de refugiu al turistului modern. O tara in care turismul reprezinta o prioritate si in care autoritatile se implica pentru a crea, dar si pentru a mentine un cadru stabil, primitor, feeric. O tara cu care natura a fost generoasa, istoria iertatoare, iar turistii mereu recunoscatori. O tara cu traditii vechi si cu oameni tineri. Cu clima calda si preturi mici. O “alta” lume, in care merita sa te ratacesti. Macar pentru cateva zile. Iar daca inca eziti, trebuie sa stii ca noiembrie, decembrie si ianuarie sunt lunile perfecte pentru un sejur aici. Te asteapta 20, 25 de grade Celsius, servicii impecabile, preturi mici si multe lucruri de vazut si de facut.

De ce zambeste toata lumea in Thailanda? De ce, la fiecare colt de strada, femeia, copilul, vanzatorul de matasuri sau cel de pietre semipretioase zambesc, zambesc si nu se pot opri din zambit? Nici cand vorbesc zambetul nu dispare. Se retrage in ochi, iar expresia fetei ramane relaxata, dand impresia unei fericiri discrete, aproape nepamntene. Zambetul ii intinereste. In Thailanda, si batranii iti par adolescentini datorita acestei nelipsite atitudini linistite si linistitoare. De ce tocmai Thailanda a capatat renumele de tara a zambetului? Pentru ca aici religia inseamna mai mult decat niste reguli abstracte, rigide, dar adesea interpretate. Aici, oamenii cred si traiesc prin credinta. Pentru ei, divinul reprezinta interfata dintre propria lor constiinta si realitate. Zambesc pentru ca lumea lor e frumoasa, calma si primitoare. Thailanda este una dintre cele mai puternice tari budiste ale lumii. Budismul Thervada, o ramura a budismului Hynayana, este practicat de peste 90% dintre thailandezi. Iar aceasta religie promoveaza pacea interioara, indeamna la meditatie, liniste si fericire. De aceea din Thailanda nu ai cum sa te intorci decat zambind.

Pamantul celor liberi

Segmentul turistic s-a dezvoltat ca o adevarata industrie. Acest crescendo fara precedent in Asia a fost oarecum “impiedicat” de tsunamiul din 2004, care a afectat imaginea Thailandei pe plan mondial. Dezastrul natural a reusit sa paralizeze doar pentru scurt timp activitatea turistica de pe coasta de sud-vest. Astazi, urmele valului ucigator au disparut ca prin farmec. Hotelurile au fost reconstruite, plajele renovate, iar localnicii zambesc cu privirea atintita spre viitor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.