Setari Cookie-uri

H.K. - o destinatie mai putin obisnuita

Este greu sa descrii in cuvinte un oras care se afla din toate punctele de vedere intre mai multe granite: traditie, modernism, lux, bogatie, mare, munte, Orient, Occident, democratie si comunism. Ciudat este ca exista un astfel de loc in care toate aceste elemente se impletesc armonios pentru a oferi turistului una dintre cele mai exclusiviste si deosebite destinatii ale planetei. Hong Kongul este greu de incadrat intr-o categorie anume. Caracterizarea unui asemenea oras poate fi facuta pe scurt rostind un singur cuvant: "viu". Pe larg insa…

Este greu sa descrii in cuvinte un oras care se afla din toate punctele de vedere intre mai multe granite: traditie, modernism, lux, bogatie, mare, munte, Orient, Occident, democratie si comunism. Ciudat este ca exista un astfel de loc in care toate aceste elemente se impletesc armonios pentru a oferi turistului una dintre cele mai exclusiviste si deosebite destinatii ale planetei. Hong Kongul este greu de incadrat intr-o categorie anume. Caracterizarea unui asemenea oras poate fi facuta pe scurt rostind un singur cuvant: “viu”. Pe larg insa...

Povestea acestui oras metropola incepe in anul 1842 cand expansionismul Regatului Marii Britanii atinsese prin puterea navala taramurile indepartate ale Orientului. In 1842 Marea Britanie a obtinut de la Imparatul Chinei controlul insulei din sud. In anul 1898 Regatul a incheiat un tratat de concesionare a Hong Kongului pentru o perioada de 99 de ani. Dorinta Angliei a fost preluarea totala a insulei dar legile si traditiile Chinei impuneau o limita de timp de 99 de ani pentru orice instrainare. In 1997 Hong Kongul, care a reprezentat pentru intreaga Europa una dintre cele mai importante “ferestre” catre Orient, a revenit in administratia Republicii Populare Chineze. Uriasa metropola reprezinta astazi unul dintre cele mai sigure locuri de pe pamant si una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta.

Un oras pentru toate anotimpurile

Hong Kongul este un oras cu sezon deschis. Poate fi vizitat in perioada Septembrie-Februarie daca doriti sa profitati de un climat bland sau intre lunile Mai - Septembrie daca va atrag temperaturile mai ridicate. Indiferent de sezon Hong Kongul nu este un oras care sa inspire un sentiment de indiferenta. Ceea ce socheaza este ritmul alert al metropolei si senzatia de neliniste, de miscare continua, de organism viu care se hraneste din propria sa energie. Un perpetuum mobile urban, traditional, fara constrangerile comunismului dar cu o singura ratiune: aceea a timpului.

In afara de opulenta si modernismul pe care il degaja, Hong Kongul ramane un oras extraordinar de romantic datorita pozitiei sale. Inconjurat din patru parti de mare, metropola din sudul Chinei este adesea vazut ca un taram al contrastelor. Adevarul este ca cea mai puternica impresie este legata de acest amestec intre Occident si Orient. Cultura britanica si traditia chineza. Zgarie nori de oglinzi langa pagode rosii budhiste. Calugari desculti si oameni de afaceri imbracati mereu la patru ace si mereu grabiti. Limuzine, iahturi langa barci de pesacari si masini mai putin pretentioase. Temple, parcuri dar si hoteluri incredibil de luxoase sau restaurante vestite in toata lumea pentru opulenta lor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.