Setari Cookie-uri

Ibiza, insula care nu doarme niciodata

Ibiza este destinatia perfecta a entuziastilor si noncoformistilor, a celor dornici de distractii inedite. Ibiza are un magnetism greu de explicat, de descris in cuvinte…Ibiza inseamna o puzderie de cluburi, DJ, vedete, petreceri in aer liber, trupuri bronzate, apusuri si peisaje care iti taie respiratia, istorie... Ibiza este un amestec fermecator intre trecut, prezent si viitor, Ibiza este naturala, cosmopolita, avantgardista...si mai presus de toate este celebra!

Viata de noapte

In timpul noptii, insula prinde viata, se metamorfozeaza, devine mai indrazneata si mai avantgardista. Distractia este garantata, Ibiza fiind de altfel gazda unora dintre cele mai tari cluburi din lume, in care mixeaza, macar o data in viata, cei mai adevarati DJ si unde au loc cele mai nonconformiste si mai lipsite de inhibtii petreceri.

Toate cluburile isi promoveaza zilnic programul, asa ca ar fi bine ca inainte de a alege clubul pentru petrecerea de noapte, sa va informati depre progamul din seara respectiva.

Si probabil nu mai mira pe nimeni faptul ca Ibiza este un adevarat paradis pentru comunitatea gay, existand cateva locatii: cluburi, discoteci sau chiar restaurante dedicate in exclusivitate acesteia.

Si pentru ca in timpul sezonului estival (mai - octombrie) statiunile sunt supraaglomerate, rezervarile trebuie facute cu cel putin 2 luni inainte, preturile devenid foarte rapid prohibitive chiar si pentru cei mai cu dare de mana. Si tot datorita supraaglomerarii, este bine de stiut ca, in special in august, se poate intampla sa gasiti foarte greu sau chiar deloc taxi-uri noaptea, asa ca ar fi indicat sa tineti la indemana ghidul autobuzurilor de noapte sau speciale. Mai ales ca marile centre de distractie unde se strang cei mai renumiti DJ sunt in afara orasului, la aproximativ 10-15 km.

Cluburi:

- Amnesia si Privilege - in mijlocul insulei, langa San Rafael
- Eden si Es Paradis - pe malul marii, in San Antonio
- El Divino si Pacha - in Ibiza Marina
- Space - in Playa d'en Bossa, langa plaja.

Incursiune in trecut...

Istoria insulei incepe in anul 654 i.e.n. cu fenicienii, care au influentat cultura si traditiile insulei. De atunci, insula a absorbit, insetata, infulentele culturale ale cartaginezilor, romanilor, bizantinilor, arabilor, crestinilor si, mai nou, ale adeptilor curentului hippie si clubber-ilor.

Printre cele mai importante vestigii istorice se numara: bisericile San Antonio, Sant Rafael, San Mateu, capela subterana Santa Agnes si picturile din pesterile Sa Cova des Vi (Ses Fontanelles), Es Broll de Buscastell si Sa Punta des Moli.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.