Setari Cookie-uri

Cea mai frumoasa insula de pe Pamant

Desi masoara numai 6,5 km lungime si 4 km latime, Bora Bora este recunoscuta drept cel mai frumos si mai romantic loc de pe Pamant. Superlativele nu sunt suficiente pentru a descrie incredibila frumusete a "Perlei Pacificului" si a lagunelor de culoarea turcoazelor ce o inconjoara.

Desi masoara numai 6,5 km lungime si 4 km latime, Bora Bora este recunoscuta drept cel mai frumos si mai romantic loc de pe Pamant. Superlativele nu sunt suficiente pentru a descrie incredibila frumusete a “Perlei Pacificului” si a lagunelor de culoarea turcoazelor ce o inconjoara.

Odata ajunsi aici va veti indragosti pentru totdeauna de aceasta adevarata bijuterie a Oceanului Pacific. Clima este si ea perfecta: intre 24 si 28 grade Celsius, temperate de briza proaspata dinspre rasarit.

Inconfundabilele lagune si recife de coral s-au nascut prin stingerea treptata a vulcanului Otemanu. Varfurile Taimanu si Pahia, care se inalta mai mult de 655 m deasupra nivelului marii, reprezinta tot ce a mai ramas din marginea de nord a craterului. Impanzite haotic cu stanci abrupte si abisuri verticale, pantele muntoase sunt astazi imbracate intr-o luxurianta vegetatie tropicala.

Desi Bora Bora este cea mai ravnita destinatie pentru luna de miere, si o vacanta in familie se va transforma intr-o experienta unica. De-a lungul tarmului insulei principale, dar si pe unele dintre insulitele (motu) inconjuratoare sunt situate numeroase hoteluri, in special de 4 sau 5 stele, constituite din bungalow-uri - mici casute amplasate pe plaja sau suspendate deasupra apei.

Printre cele mai luxoase si mai apreciate se numara: Le Meridien (ce adaposteste si o rezervatie ce protejeaza broastele testoase), St Regis (unde Nicole Kidman a ales sa isi petreaca luna de miere), Intercontinental, Sofitel Marara, Pearl Beach Resort sau Bora-Bora Lagoon & SPA.

Pentru cei al caror buget nu le permite o sedere la unul din hotelurile de mai sus, Bora Bora are si variante mai ieftine, cum ar fi un camping amenajat, precum si numeroase pensiuni de "familie", in acelasi peisaj paradisiatic.

Fiecare hotel are cel putin 2 restaurante, lucru care se traduce printr-o oferta extrem de larga pentru vizitatori, acestia avand posibilitatea de a lua masa la oricare dintre restaurantele de pe insula, cu mentiunea ca majoritatea necesita rezervare.
Printre cele mai faimoase restaurante se numara: Top Dive (unde exista si o scoala de scuba dive), Bloody Mary (care isi intampina vizitatorii cu o lunga lista a celebritatilor ce i-au trecut pragul si care nu are un meniu prestabilit, servind "catch of the day"), Matira Restaurant (situat pe singura plaja publica din Bora Bora).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.