Setari Cookie-uri

Trenuri de cinci stele: calatorii de lux cu iz vechi

Regele Carol, Liza Minelli sau un ucigas misterios sunt versiuni cliseice ale pasagerilor dintr-un tren ca Orient Express. Astazi, oricine isi pemite sa scoata din buzunar cateva mii de dolari poate deveni distinsul pasager al unuia dintre cele mai vechi trenuri din lume. Imbinand decorul secolelor trecute cu tehnologia mileniului trei, unele trenuri au fost transformate in adevarate hoteluri de cinci stele ambulante.

13.995 - 24.995 $ - calatoria de 21 de nopti intre Beijing si Moscova

Royal Canadian Pacific, Muntii Stancosi, Canada

Acest tren intim, de numai 7 vagoane si 32 de locuri, ofera itinerarii tematice de 6 zile prin Muntii Stancosi ai Canadei. Temele variaza intre golf, pescuit sau arta culinara. Intr-o astfel de calatorie intitulata Arta Culinara, Vin si Muzica, bucatarii-sefi ofera lectii de gatit, degustatorii profesionisti te invata cum sa savurezi un pahar de vin, coniac sau whisky, artisti ai muzicii clasice ofera concerte intr-un vagon construit in 1926.

Pret: 6.600 $ - itinerariu de 6 zile

Oriental Express, Asia de Sud-Est

Lansat in 1993, trenul lung de 400m este copia fidela a celebrului Shangai Express cu care a calatorit Marlene Dietrich intr-un film din 1932. Oriental Express face legatura intre Bangkok si Singapore, intr-un traseu de 2 nopti, printr-o zona care aminteste de era coloniala a Orientului. Vagonul-observator cu perete de sticla si mobilier din ratan este locul ideal din care pot fi admirate templele incarcate de istorie, jungla sau renumitele culturi de orez.

Mancarea chinezeasca este servita intr-un restaurant imbracat in lambriuri de lemn, iar printre cele 66 de compartimente dotate cu aparate de aer conditionat se afla si cateva apartamente prezidentiale de 12 mp.

Pret: 1.860 $ - calatoria de 4 zile intre Bangkok si Singapore

Trenul Albastru, Africa de Sud


Fabulosul hotel de cinci stele pe roti a fost numit asa dupa culoarea albastru-safir a vagoanelor sale, care traverseaza savana africana din 1940. Ruta de 27 ore face legatura intre Pretoria si Cape Town, evocand era coloniala a cautatorilor de minerale. Trenul are 74 de apartamente dotate bai de marmura, linie telefonica directa si televiziune prin satelit.

Rochia de seara este obligatorie pentru a lua cina in vagonul restaurant accesorizat cu tacamuri de argint. Unul dintre vagoane a fost transformat intr-un butic de bijuterii sofisticate, iar una dintre opriri se face la faimoasa mina de diamante din orasul Kimberly.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.