Vrei ca ziua sa fie mai lunga? Dorinta iti este indeplinita din mai pana in iulie in unul dintre cele mai mari orase ale Rusiei, la "noptile albe din Sankt Petersburg".

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Perfect pentru o vacanta inedita, Sankt Petersburg este orasul care nu oboseste niciodata pe timp de vara. Asezarea acestui oras langa Cercul Polar de nord face ca ziua sa fie mai lunga, iar amurgul sa dureze toata noaptea. Sankt Petersburg este in nord-vestul Rusiei, situat in delta raului Neva, la est de golful Finic al Marii Baltice.

Specificul “Venetiei Nordului” cum a fost supranumit Sankt Petersburg, consta in multiplele canale si poduri peste raul Neva, dar si prin arhitectura sa variata cu bulevarde largi si drepte, parcuri si gradini foarte mari cu garduri din fier forjat.

Sankt Petersburg mai este cunoscut sub denumirea Orasul Palatelor. Palatul de Iarna cu Muzeul Ermitraj - simbol al Petersburgului, Palatul de Vara, Palatul Mensikov, dar si Palatul Stroganov cu Muzeul Figurilor de Ceara si Palatul Voronov sunt doar cateva dintre obiectivele turistice pe care nu ai voie sa le ratezi.

Un alt obiectiv turistic este Fortareata Sfintii Petru si Pavel, fosta inchisoare pentru detinutii politici, situate in centrul orasului, cu vedere ampla asupra raului Neva.

Magazinele si centrele comerciale pot fi si ele considerate adevarate monumente de vizitat. Cele mai mari sunt Arcul Noua Olanda si Palatul Comerciantilor de pe Nevsky Prospekt care detine mai multe magazine, cafenele si o statie de metrou.

In domeniul culturii Sankt Petersburg isi intregeste numele de oras al superlativelor prin faimosul Teatru Marijnski cunoscut si sub numele de Teatrul de Opera si Balet Kirov, teatru care confera orasului titulatura de capitala mondiala a baletului.

Pentru un oras atat de mare si plin de istorie este aproape imposibil sa rezumi toate obiectivele turistice. Pregateste-te sa vezi sute de monumente, statui, muzee, catedrale, biserici si gradini imense. Nu te astepta ca aceasta distractie sa fie comparabila ca pret cu tarile din vestul Europei, Rusia aflandu-se in topul celor mai scumpe tari din lume, insa frumusetea si maretia Sankt Petersburgului merita toate eforturile.

Extinde-ti concediul in 2018: Cum sa ai 35 de zile de vacanta cu 10 zile de concediu
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: