Conceptul eco nu mai reprezinta o noutate in industria de turism, statiuni precum Maho Bay din Virgin Islands si Turtle Island din Fiji avand o traditie de cateva decenii in acest domeniu. In ultima perioada insa fenomenul a luat o amploare fara precedent, existand momentan mii de astfel de statiuni cu orientare ecologica in peste 60 de tari din lume.

Video: Aceasta tanara a filmat cerul. Nu i-a venit sa creada cand a vazut asta

eco“Interesul cu privire la conceptul eco a crescut enorm in ultimii cinci ani, regasindu-se in fiecare domeniu al vietii cotidiene, iar turismul nu putea fi uitat”, sustine David Krantz, coordonator al institutului de Ecoturism si Dezvoltare Durabila din Washington, citat de Forbes. Mai mult decat un simplu trend, statiunile ce promoveaza caracterul ecologic al turismului, militeaza pentru conservarea mediului inconjurator si imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor din aceste zone. Va prezentam in continuare cele mai luxoase statiuni ecoturistice din lume identificate de ForbesTraveler.

Black Rock Lodge, Belize

Situata in muntii Mayan Mountains din Belize, la intorsura Raului Macal, fermecatoarea statiune Black Rock Lodge este o oaza de liniste in mijlocul padurilor salbatice. Black Rock Lodge este compusa doar din 13 cabane cu design extrem de modest. Restaurantul pune la dispozitia oaspetilor doar alimente organice, productie proprie a zonei, iar intreaga cantitate de apa este furnizata de izvorul din apropiere. Pentru cei dornici de aventura, mica statiune ofera calatorii prin jungla asistate de ghizi, traseul incluzand, printre altele, vizitarea unei cascade si a unei pesteri. Dupa-amiaza poate fi una cu adevarat relaxanta in cazul in care alegeti sa o petreceti in superbul hamac al cabanei.

Savute Under Canvas, Botswana

Conservation Corporation Africa, este cea care a amenajat aceasta superba statiune ecoturistica semipermanenta, in Parcul National Chobe din Botswana, una dintre cele mai mari rezervatii de pe continentul african. Astfel, vizitatorii pot intalni, in mod obisnuit, animale salbatice, precum zebre, lei, leoparzi sau gheparzi. Corturile cu paturi duble, decorate cu prelate din materiale tesute manual sunt situate chiar pe sol, iar toaletele cu adevarat rustice ofera oaspetilor o superba priveliste in timpul dusului de seara: vedere la stelele cerului african.

Care este cea mai recomandata destinatie turistica din lume?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: