Setari Cookie-uri

SAKURA - Festivalul Florilor de Cires in JAPONIA

Nenumarate mituri si legende exista despre Japonia.

Nenumarate mituri si legende exista despre Japonia. Probabil, cand ne gandim la Japonia, ne vin in minte cateva imagini simbol: Muntele Fuji, samuraii, luptatorii de sumo, copaceii bonsai, gheisele, strazile aglomerate si pline de reclame luminoase din Tokio, personaje din animeurile japoneze si... poate florile de cires japonez.


Cu toate acestea, toate aceste simboluri si clisee formeaza doar o imagine superficiala a Japoniei - un stat insular in Pacific, format din patru insule principale si aproximativ 4.000 de insule mai mici. Tara Soarelui Rasare ofera o diversitate sociala, culturala si peisagistica fantastica. In Japonia poti vedea locuri minunate, poti intalni oameni extraordinari si poti face atatea lucruri noi si inedite. De la vizitele in vechile orase imperiale Nara si Kyoto la serile de karaoke in cluburile din Tokyo, participarea la Festivalul Florii de Cires, in aprilie, este poate cea mai fermecatoare experienta nipona pe care trebuie sa o traiesti macar o data in viata!



Sursa Foto: Shutterstock.com

Citește și:

SAKURA este numele ciresului japonez! Pe cand floarea de cires simbolizeaza in China frumusetea feminina, in Japonia ea simbolizeaza mai degraba natura efemera a vietii. In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, sakura a fost folosita de autoritatile japoneze pentru intretinerea sentimentelor nationaliste. Cert este ca, dincolo de frumusetea greu de pus in cuvinte a Ciresilor Japonezi infloriti, SAKURA are o simbolistica speciala pentru japonezi. Si Festivalul Ciresilor Infloriti a devenit un symbol al Japoniei deasemenea.

Japonia moderna si cea traditionala sunt atat de apropiate una de alta si se completeaza reciproc. Este nevoie de doar o scurta calatorie cu Shinkansen-ul - un tren japonez de mare viteza - pentru a lasa in urma marile orase precum Tokyo sau Osaka. Aveti astfel ocazia sa descoperiti o lume magica, departe de stresul si ritmul oraselor - Japonia traditionala. Va recomandam sa explorati Japonia linistita, in afara marilor orase, fie ca o faceti de-a lungul coastelor cu nenumarate sate de pescari sau in satele pitoresti de munte din "Alpii japonezi". Descoperiti astfel Japonia clasica - cu pagode din lemn, altare Shinto si constructii vechi construite din lemn cu acoperis de iarba.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.