Setari Cookie-uri

Orasul subteran

Capitala Ucrainei este una dintre destinatiile mai putin cunoscute, mai putin vizitate si foarte putin promovate atat in Romania cat si in lume. Kievul, oras invaluit de mistere si legende, reprezinta insa o alegere perfecta pentru cei care doresc mai mult decat o vizita de curtoazie intr-unul dintre orasele turistice ale lumii. Sa explorezi o lume inca noua, un vechi inca necosmetizat, sa "atingi" o civilizatie inca needucata in spiritul turismului contemporan, poate fi o experienta unica. De aceea Kievul, chiar daca reprezinta o destinatie mai putin cunoscuta, ramane un "taram" plin de surprize pentru cine se incumeta sa il "strabata".

Capitala Ucrainei este una dintre destinatiile mai putin cunoscute, mai putin vizitate si foarte putin promovate atat in Romania cat si in lume. Kievul, oras invaluit de mistere si legende, reprezinta insa o alegere perfecta pentru cei care doresc mai mult decat o vizita de curtoazie intr-unul dintre orasele turistice ale lumii. Sa explorezi o lume inca noua, un vechi inca necosmetizat, sa “atingi” o civilizatie inca needucata in spiritul turismului contemporan, poate fi o experienta unica. De aceea Kievul, chiar daca reprezinta o destinatie mai putin cunoscuta, ramane un “taram” plin de surprize pentru cine se incumeta sa il “strabata”.

Oras “subteran” atat la propriu, cat si la figurat, Kievul reprezinta cel mai mare centru urban, cultural, istoric si financiar al Ucrainei. Cu o populatie de aproximativ 3 milioane de oameni, cel mai nordic port de pe Nipru a fost acum 1000 de ani cel mai mare pol de putere din zona.

Orasul tuturor slavilor

Considerat “patrie a ortodoxismului”, sau oras “mama” al Rusiei, Poloniei si Ucrainei, Kievul a atins gloria suprema in primele secole ale mileniului trecut. Atestat documentar inca din 559 Kievul a cunoscut pana in secolul al IX-lea o dezvoltare comerciala intensa datorita raului Nipru, care reprezenta una dintre principalele artere comerciale dintre spatiul baltic si cel mediteranean. Cel care a influentat decisiv evolutia orasului a fost Vladimir I (958 - 1015) care a transformat Kievul in cel mai important centru al ortodoximului din intreaga zona slava. De fapt, in Kiev exista cele mai vechi biserici ortodoxe din intreaga zona ruseasca iar capitala Ucrainei a fost promotorul ortodoximului in tot spatiul ex-sovietic.

Verde, cosmopolit, cultural, religios si ermetic

Kievul are aproximativ 383,000 de hectare de spatii verzi. Cele peste 70 de parcuri din capitala Ucrainei au reusit sa-i aduca metropolei de pe Nipru titulatura de “cel mai verde oras” din fostul bloc comunist. Primul parc din Kiev a fost amenajat in anul 1631 iar Gradina Botanica Centrala reprezinta astazi una dintre cele mai mari atractii ale tarii. Aici se afla peste 13.000 de plante si peisaje geo-botanice din Crimeea, Caucaz, Extremul Orient si Carpati.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.