Setari Cookie-uri

Slovacia - schi si adrenalina fara limite la preturi mici

Slovacia exista ca stat independent din 1993, de la "divortul" ei de Cehia, tara-sora. De atunci, acest stat destul de mic, cu o populatie de doar cinci milioane de locuitori, a incercat sa-si construiasca o identitate unica. Vestea buna este ca a reusit. Tot o veste buna este ca Slovacia este una dintre destinatiile preferate de romani pentru sezonul rece si se afla in topurile turistilor pasionati de sporturile albe. Partiile excelente din Muntii Tatra precum si investitiile majore efectuate in infrastructura statiunilor montane au ridicat Slovacia pe scala valorii turistice. In plus, aceasta tara, practica inca preturile mici ceea ce atrage, cum e si normal, si mai multi turisti dornici de o vacanta atat spectaculoasa cat si relaxanta.

Slovacia exista ca stat independent din 1993, de la “divortul” ei de Cehia, tara-sora. De atunci, acest stat destul de mic, cu o populatie de doar cinci milioane de locuitori, a incercat sa-si construiasca o identitate unica. Vestea buna este ca a reusit. Tot o veste buna este ca Slovacia este una dintre destinatiile preferate de romani pentru sezonul rece si se afla in topurile turistilor pasionati de sporturile albe. Partiile excelente din Muntii Tatra precum si investitiile majore efectuate in infrastructura statiunilor montane au ridicat Slovacia pe scala valorii turistice. In plus, aceasta tara, practica inca preturile mici ceea ce atrage, cum e si normal, si mai multi turisti dornici de o vacanta atat spectaculoasa cat si relaxanta.

In Parcul National Tatra exista nu mai putin de noua statiuni si centre pentru practicarea sporturilor de iarna. Trebuie mentionat ca acesti munti, care ating pe teritoriul Slovaciei altitudini ce depasesc 2500 de metri, ofera peisaje spectaculoase. Vai, cascade, piscuri inalte si abrupte, pasuni si goluri alpine. Astfel, in statiunile montane veti gasi partii pentru toate categoriile de schiori. Turismul in zona este atat de bine dezvoltat incat la nivel local exista scoli de schi gratuite, aquaparcuri, patinoare, piscine si bai termale... ca sa nu mai vorbim de zeci de gondole, telescaune si telecabine de ultima generatie cu o capacitate foarte mare de transport.

Slovacia se mandreste cu piste pentru curse lungi de 19 km si altele pentru schi, perfect adaptate, de 58 de km. Cea mai lunga pista de schi se intinde intre Lomnicky si Tatranska Lomnica. Un adevarat paradis este si panta Solisko. Concursurile si spectacole acrobatice ale schiorilor si ale celor care practica snowboardingul sunt organizate in partea inferioara a pistei de schi, cunoscuta sub denumirea de Interski. Pentru copiii sau turistii care nu stiu inca sa alunece dar isi doresc sa faca primii pasi pe partie, exista numerosi monitori calificati capabili si disponibili pentru instructaj.
In apropierea stadionului de unde pleaca si unde sosesc cei care schiaza, sunt instalate trambuline in arealul centrului sporturilor de iarna de la Strbske Pleso, cea mai mica atingand altitudinea de 70 m, cea mai inalta fiind amenajata special pentru campionatul mondial din 1970.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.