Setari Cookie-uri

Pelerin in Tara Sfanta

O calatorie in Israel poate insemna foarte multe lucruri. Datorita conotatiilor puternic religioase Israelul este o destinatie turistica in care conceptul de "vacanta" se transforma in cel de "pelerinaj". Chiar daca ofertele catre aceasta destinatie se adreseaza in primul rand credinciosilor care vad in aceasta calatorie o experienta profund spirituala, nu trebuie ignorata latura culturala a acestei tari incredibile din punct de vedere turistic. Israelul reprezinta in primul rand religie dar atrage, cucereste si socheaza prin bogatie, istorie, cultura, peisaje si un modernism aparte.

O calatorie in Israel poate insemna foarte multe lucruri. Datorita conotatiilor puternic religioase Israelul este o destinatie turistica in care conceptul de “vacanta” se transforma in cel de “pelerinaj”. Chiar daca ofertele catre aceasta destinatie se adreseaza in primul rand credinciosilor care vad in aceasta calatorie o experienta profund spirituala, nu trebuie ignorata latura culturala a acestei tari incredibile din punct de vedere turistic. Israelul reprezinta in primul rand religie dar atrage, cucereste si socheaza prin bogatie, istorie, cultura, peisaje si un modernism aparte.

Inainte de a pleca spre o astfel de destinatie trebuie sa stiti sa va alegeti sejurul potrivit. Trebuie subliniat faptul ca Israelul este o destinatie destul de scumpa. Preturile mari sunt cauzate de popularitatea acestor locuri - la urma urmei Israelul si Roma sunt cele doua mari destinatii religioase ale lumii crestine. Pe de alta parte insa, pachetele de “vacanta” promovate de agentiile de turism sunt destul de incarcate. Majoritatea acestor sejururi sunt organizate astfel incat sa “acopere” cat mai multe puncte de interes. De aceea programul turistilor este destul de incarcat cu vizite, excursii sau mini-circuite catre obiectivele principale. De aceea, ideal ar fi ca daca va hotarati sa faceti o excursie in Israel sa optati pentru un sejur mai lung care sa va permita vizitarea obiectivelor si petrecerea vacantei intr-un mod cat mai relaxat.

Despre Israel

Aflat pe coasta estica a Marii Mediterane, Israel-ul este un stat cu o populatie destul de modesta: aproape sapte milioane de locuitori. Aflat la confluenta istorica a unor civilizatii total diferite, Israelul este considerat centrul spiritual al celor trei mari religii ale lumii: cea iudaica, crestina si musulmana.
Pentru crestinii din intreaga lume, Tara Sfanta este locul in care a trait Avraam, este “Taramul Fagaduintei” pentru poporul lui Moise dar, in primul rand, locul in care Hristos a propovaduit credinta, locul in care El a fost crucificat si cel in care a inviat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.