Setari Cookie-uri

Majestatea sa, Londra - III -

Londra este orasul in care pana si metroul - cel mai vechi din lume - reprezinta o atractie turistica. Dar este in acelasi timp un oras al cheltuielilor nesabuite si asta nu atat datorita preturilor mari, cat din cauza inepuizabilelor tentatii aflate la fiecare colt. Iar colturile Londrei sunt tare numeroase… Slalomul printre muzee, galerii, teatre, malluri si croaziere trebuie inteles ca un joc de strategie daca doriti sa va pastrati bugetul in limitele normalului. Nu trebuie sa faceti compromisuri mari ci doar sa intrebati, sa nu va aruncati cu capul inainte in valtoarea unor distractii prea costititoare si sa incercati, pe cat posibil, sa cheltuiti mai putin in primele zile si mai mult in ultimele - cand deja va veti fi familiarizat cu locurile.

Londra este orasul in care pana si metroul - cel mai vechi din lume - reprezinta o atractie turistica. Dar este in acelasi timp un oras al cheltuielilor nesabuite si asta nu atat datorita preturilor mari, cat din cauza inepuizabilelor tentatii aflate la fiecare colt. Iar colturile Londrei sunt tare numeroase... Slalomul printre muzee, galerii, teatre, malluri si croaziere trebuie inteles ca un joc de strategie daca doriti sa va pastrati bugetul in limitele normalului. Nu trebuie sa faceti compromisuri mari ci doar sa intrebati, sa nu va aruncati cu capul inainte in valtoarea unor distractii prea costititoare si sa incercati, pe cat posibil, sa cheltuiti mai putin in primele zile si mai mult in ultimele - cand deja va veti fi familiarizat cu locurile.

Cea mai buna metoda de a pastra cat mai multi bani in buzunar, daca doriti sa mergeti in Londra, este sa ii faceti acestui oras aristocrat mai intai, o vizita virtuala. Autoritatile locale precum si administratiile muzeelor, ale galeriilor de arta si ale diverselor palate au incheiat tot felul de acorduri de care puteti beneficia in voie cu doar cateva clickuri. Astfel, chiar inainte de plecare va puteti informa si chiar achizitiona bilete “comune” care va vor asigura accesul la toate sau la mai multe muzee londoneze. Cumparand un astfel de card veti economisi o suma frumusica de bani.

Passurile londoneze

Astfel, un London Pass te va costa in jur de 220 de dolari (o valabilitate de 6 zile) si doar 70 de dolari pentru o valabilitate de o singura zi. Cu acest card ai acces gratuit in peste 60 de atractii loondoneze: muzee, gradini zoologice, galerii de arta, fun-parkuri, palate si multe altele. In plus, cardul iti asigura reduceri la unele restaurante si magazine precum si accesul gratuit in unele puburi sau cluburi de noapte. Ca bonus ti se va oferi un ghid al Londrei cu 132 de pagini care cuprind imagini, harti, descrieri ale obiectivelor importante, sfaturi, recomandari si informatii utile.

De asemenea, London Pass-ul este disponibil si in varianta cu transport inclus. Astfel, pentru inca 60 de lire sterline, un adult isi poate achizitiona un London Pass with Tavel care asigura transportul gratuit cu celebrele autobuze rosii, cu metroul, cu trenul dar si cu vaporasele de pe Tamisa. Iata aici o lista de preturi cu reduceri dar si cu sfaturi privitoare la procesul de achizitionare a cardului. Iar ca sa finalizam capitolul transporturi in comun, foarte utila iti va fi aceasta harta in care sunt reliefate rutele mijloacelor de transport precum si cele mai importante atractii turistice.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.