Setari Cookie-uri

Copenhaga, orasul regal

Capitala a Danemarcei, acest “paradis al nordului” respira liniste, pace, optimisim si frumusete. A ajuns in topurile lumii respectand sau chiar depasind diverse stachete de modernism, eleganta si stil. Este unul dintre cele mai scumpe orase ale lumii, alaturi de Londra si Oslo, este cea mai verde capitala a lumii, cea mai vizitata zona a Scandinaviei si gazduieste cea mai veche monarhie a lumii. Copenhaga este un oras rupt de Europa, de contemporaneitate, de agitatie si capitalism agresiv. Sau poate, Copenhaga a inteles altfel viata. Chiar daca Danemarca este una dintre cele mai scumpe tari ale Europei, chiar daca danezii au nivel de trai superior, bunul simt, amabilitatea si modestia sunt insusiri fascinante care te cuceresc instantaneu.

Ny Carlsberg Glyptotek este una dintre cele mai faimoase galerii de arta ale orasului.

Charlottenborg este numele Muzeului de Arta Contemporana care gazduieste un numar impresionant de colectii din diferite segmente, curente si perioade.

Muzeul National este locul in care turistul are ocazia sa se familiarizeze cu intreaga istorie si cultura daneza materializata in diverse expozitii – una dintre ele dedicata perioadei vikinge.

Mica Sirena este simbolul orasului. Mica, dar extrem de celebra statuie din bronz a fost asezata pe una dintre stancile din port in cinstea scriitorului Hans Christian Andersen.

Preturi si oferte

Moneda nationala a Danemarcei este coroana daneza. Din nefericire, Copenhaga ramane una dintre cele mai scumpe capitale ale lumii. O coroana daneza este echivalentul a aproximativ 0,5 lei noi. Cateva preturi estimative gasiti mai jos:

O sticla de apa de 1 litru – 10 coroane
O sticla de bere – 20 de coroane
O cafea – 7-16 coroane
Un tricou suvenir – 100 de coroane
O cursa scurta cu taxiul – 80 de coroane

Pretul camerelor de hotel variaza in functie de numarul de stele, pozitie si sezon. Pot fi gasite hosteluri unde pentru un pat veti plati in jur de 300, 400 de coroane pe noapte dar la un hotel de trei stele o noapte va va costa in jur de 1200, 1500 de coroane.

O lista a hotelurilor din Copenhaga puteti gasi aici si aici



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.