Setari Cookie-uri

Edinburgh - celtic, gotic si regal

Pregateste-te sa schimbi aerul poluat din orasele Romaniei cu aerul curat de mare. Port la Marea Nordului, Edinburgh este capitala Scotiei si al doilea oras ca marime dupa Glasow. Metropola scotiana este impartita in doua, Old Town delimitat de strada Royal Mile si New Town la nord de cea mai importanta artera Princes Street.

Pentru plimbarile in natura, viziteaza gradinile de pe Princes Street, gradina zoologica si gradina botanica, unde intrarea este gratuita insa exista posibilitatea sa faci donatii.

In ciuda legendelor, scotienii sunt niste oameni foarte primitori. Nu ezita sa le ceri informatii, pentru ei te vor indruma cu placere. Edinburgh este si orasul festivalelor, cel mai important fiind Hogmanay, spectacol organizat pe Prinses Street si Royal Mile de Revelion. Insa Edinburgh gazduieste si festivaluri importante de film, muzica, teatru si de celebrarea mai multor sfinti.

Nu poti sa pleci din Scotia pana nu afli istoria vestitelor kilturi de la Muzeul Tartanului sau fara sa asculti muzica specifica din cimpoi.

In Scotia nu ai cum sa te ratacesti. In fiecare magazin se afla numeroase pliante cu harti, muzee, obiective turistice si ghiduri pentru transportul in comun, dar si hoteluri si restaurante. Ceea ce insa ti-ar pune probleme mari de orientare este faptul ca in Scotia se circula pe partea stanga si nu pe dreapta.
In privinta preturilor nu trebuie sa-ti faci griji. Scotia nu este o tara foarte scumpa, dar depinde foarte mult de locul in care iti faci cumparaturile. Localnicii cu siguranta te vor indruma pentru a gasi cele mai bune oferte.

Citește și:

Un articol de Alexandru Todoran

Sursa: Yuppy

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.