Corfu, cea mai verde insula a Greciei

Corfu, cea mai verde insula a Greciei
Kudika
2 Iunie 2008

Corfu se afla pe coasta vestica a Greciei, in nordul Marii Ionice. Multi nu stiu ca aceasta insula, cu o suprafata de aproximativ 600 de kilometri patrati, este mai aproape de Albania (la doar doi kilometri distanta) decat de coasta Greciei. Corfu este o destinatie binecunoscuta in intreaga lume. Insula a fost intens prmovata turistic fiind, la un moment dat, una dintre cele mai distinse atractii turistice ale Greciei. Astazi insula miraculoasa reprezinta un paradis turistic. In Corfu preturile sunt mici, natura generoasa, serviciile excelente, plajele largi si primitoare, iar facilitatile turistice depasesc cu mult standardele balcanice.

Crofu Town (Kerkyra) – orasul este o sinteza de stiluri de arhitectura veche. La fiecare colt de strada se afla, fie o gradina secreta, fie un muzeu sau o casa cu patru secole de istorie. Fortul Vechi (The Old Fort) este principala atractie a orasului. Constructia lui a inceput in secolul al VI-lea pentru a fi finalizata abia in secolul al XVI-lea. Fortareata a fost ridicata pe o insula artificiala si ofera atat un exemplu sublim de arhitectura veche, cat si o panorama superba asupra imprejurimilor. Mare parte din aria veche a orasului se afla pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, astfel incat o simpla enumerare a cladirilor, esplanadelor, pietelor si piatetelor vechi care merita vizitate cuprinde multe denumiri. Nu ratati centrele comerciale ale orasului, Palatul St Michel si St. George (construit de englezi pentru a servi ca resedinta Guvernatorului) si nici Biserica Sfantul Spiridon.

Muntele Pantokrator – varful, cu o altitudine de peste 900 de metri, domina partea de nord a insulei. Poate fi escaldat pe jos (intr-o excursie de minim doua zile) sau cu masina. Exista cateva sate traditionale in care merita sa te opresti. Strinilas este un mic satuc vechi de peste cinci secole care se cere neaparat vizitat.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri