Setari Cookie-uri

Toate drumurile duc la... Hong Kong

Hong Kong este una dintre cele mai mari metropole ale lumii si totodata un "caz" aparte in zona Asiei sau, de ce nu, a lumii. Orasul reprezinta unul dintre cele mai importante zone din punct de vedere industrial si turistic al Chinei, dar la capitol administrativ si economic aceasta insula este autonoma, functionand dupa legi proprii, iar locuitorii provinciei raspund direct in fata autoritatiilor locale.

Zona moderna a orasului, cu arhitecturi futuriste si cladiri gigantice se imbina cu zonele rurale, cu temple si altare, sate de pescari si mici ferme de legume.

Victoria Peak este o zona care merita fara indoiala vizitata: are cea mai mare altitudine din toata insula, oferind o panorama extraordinara asupra Hong Kong-ului. Seara, spectacolul luminilor din oras este uimitor.

Un alt loc plin de obiective turistice este si peninsula Coulun, parte a Hong Kong-ului cu Centrul Cultural, Muzeul Cosmic, Muzeul de Arta Figurativa, Gradina Pasarilor, Piata Pestisorilor de Aur, Piata de Flori, Piata Damelor, Piata Nocturna, lacase de cult (pagode). Si tot aici sunt amplasate cele mai mari centre comerciale din portul Hong Kong.

Parcul Coulun este una dintre atractiile cele mai importate ale Hong Kong-ului, intins pe o suprafata de 14 hectare, adapostind unul dintre cele mai frumoase parcuri de distractie din lume. Special destinat copiilor, reprezinta cel mai frumos mod de a-ti potolii odrasla neastamparata: Regatul Soricelului de Plus si Complexul Acvatic sunt cele mai bune "remedii".

Citește și:

Interesanta este si Manastirea budista Shin Yuen, situata intr-o livada de bambus. In manastire se afla trei statui gigantice infatisandu-l pe Buda, depasite ca marime doar de un Buda statuar din Insula Lantan. In acest lacas de cult exista si o statuie a lui Gauthama, cu patru fete.

Articol preluat de pe Yuppy

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.