Setari Cookie-uri

Rhodos - cea mai insorita insula a Europei

A treia insula ca marime a Greciei este oficial si cel mai insorit loc al Europei. Supranumita insula all-inclusive, Rhodos se bucura de o popularitate favorabila datorita numeroaselor facilitati turistice, a bazei hoteliere solide si a peisajelor incredibile. Insula fluturilor sau a trandafirilor are un sezon turistic extrem de lung datorita pozitiei privilegiate si a climei favorabile. Rhodos este destinatia perfecta de vacanta din mai pana in noimebrie. Cei 220 de kilometri de coasta, plajele superbe si orasele medievale, atitudinea ospitaliera a localnicilor precum si preturile relativ accesibile fac din Rhodos una dintre cautate destinatii pe piata turistica din Romania.

Istorie si cultura

Daca ajungeti in Rhodos nu trebuie sa ratati vizitarea celor patru orase istorice ale insulei: Rhodos, Lindos, Kamiros si Ialysos. Multitudinea monumentelor si a ariilor protejate care dezvaluie minunile Greciei antice merita vazute chiar daca nu aveti la dispozitie decat cateva ore. Bogatia arheologica a acestei insule reprezinta una dintre principalele atractii ale zonei iar excursiile de acest gen pot fi cumparate de la fata locului chiar daca ele nu intra in pachetului turistic initial.

Rhodos a fost locuita inca din Epoca de Piatra. Cretanii au fost se pare primii care si-au construit asezari pe acest teritoriu. Fenicienii si-au intemeiat si ei cateva centre de putere pe insula pana la Razboiul Troian. La inceputul erei noastre (297) Rhodos devine provincie a Imperiului Roman pentru ca in secolul al VII-lea sa fie invadata de arabi. La inceputul mileniului doi insula intra sub juristrictia Contantinopolului pana cand devine posesiune a Cavalerilor Ioaniti.

Citește și:

Acestia au oferit insulei un caracter aparte construind mai multe biserici, spitale, ziduri si palate. In secolul al XVI-lea Rhodos devine parte a Imperiului otoman si ramane “fief” turcesc pana in 1912 cand are loc retragerea civila si militara. Insula este preluata de italieni iar dupa cel de-al doilea Razboi Mondial atat Rhodos cat si celelalte insule ale arhipeleagului Deodecanese devin parte a Greciei insulare.

Preturi si oferte

Un sejur cu o durata de sapte nopti la un hotel de doua stele (micul dejun este inclus la fel si zborul cu avion charter) va va costa intre 250 si 300 de euro. La un hotel de patru stele in regim all inclusive pretul pentru sapte nopti de cazare (plus biletul de avion) va va costa, de persoana, 519 euro in timp ce la un hotel de cinci stele, tot cu regim all inclusive veti plati 560 de euro. Mai multe detalii dar si mai multe oferte pentru Rhodos veti gasi aici.

Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    20 Iunie 2008
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.