Setari Cookie-uri

Muntenegru - sub protectia anonimatului!

Muntenegru este cel mai recent stat independent al Europei, dar si cea mai noua destinatie de vacanta a continentului. Nu exista loc, cel putin nu in Europa, in care poti gasi atat de multe atractii turistice stranse pe o suprafata atat de mica. Agentiile de turism din Romania nu au aproape deloc oferte pentru aceasta tara, incredibila din punct de vedere turistic, care reuseste sa isi seduca turistii inca de la prima vizita. Aceasta lipsa a popularitatii are insa avantajele sale: Muntenegru are plaje inca pustii, hoteluri ieftine, golfuri aproape salbatice si localnici sinceri si primitori. De fapt, coasta la Adriatica a Muntenegrului nu este cu nimic mai prejos decat cea a Croatiei. Este insa mai presus datorita preturilor extrem de mici si gratie unei autenticitati necosmetizate a acestei tari aflate inca la inceputul dezvoltarii turistice de masa.

Daca ajungi in Muntenegru nu trebuie sa ratezi Kotor oras situat intrunul dintre cele mai frumoase golfuri ale Adriaticii. Vechiul sat de pescari a fost fondat in secolul al XII-lea iar centrul vechi al acestui oras medieval, de un farmec aparte, se afla pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.

Sveti Stefan – esta considerata una dintre cele mai mari comori ale acestei tari. Peninsula de pe coasta Adriaticii gazduieste unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri ale zonei dar si numeroase vestigii istorice si culturale.

Manastirea Ostrog a fost fondata in secolul al XVII-lea si este unul dintre cele mai puternice simboluri ale spiritualitatii muntenegrene. Considerata un miracol al naturii si omului, aceasta cladire cioplita in stanca este una dintre cele trei cele mai vizitate manastiri crestine ale planetei.

Citește și:

Budva este perla Adriaticii. Orasul, perfect dezvoltat turistic se afla situat intr-un golf spectaculos marginit din trei parti de crestele muntilor. Dincolo de frumusetea ei naturala, statiunea este bogata in vestigii culturale, istorice si arhitecturale. Coasta orasului are o lungime de 21 de kilometri pe care au fost amenajate 17 dintre cele mai frumoase plaje ale Europei. De aici, cu vaporasul se poate ajunge relativ repede in Duborvnik – perla Croatiei – care va va convinge insa ca ati facut cea mai buna alegere, cel putin din punct de vedere financiar, optand pentru Muntenegru si nu pentru Croatia.

Boka, aflat in spectaculosul golf Bokokotorska, muntele Lovcen cu incredibilul sau mausoleu, lacul Skadarsko – cel mai mare lac din Balcani, raul Tara si canionul sau sunt doar cateva dintre celelalte atractii “must be seen” ale Muntenegrului.

Citește și:

Preturi si oferte

Un sejur de sapte nopti in Budva, cu cazare la o vila de trei stele si demipensiune va va costa aproximativ 214 euro. Mai multe detalii, dar si mai multe oferte gasiti aici.

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.