Setari Cookie-uri

Vacanta multiculturala in Gibraltar

Daca vrei sa pleci in vacanta si sa vizitezi mai multe locuri inedite din care sa te alegi cu experiente diferite, mergi in Gibraltar. Aceasta fasie de pamant reprezinta un mix interesant de culturi din diferite tari. Desi desprinsa din teritoriu spaniol, Gibraltar este colonia Marii Britanii, iar de pe plaja poti vedea cu usurinta Africa. Gibraltar sau The Rock are insa guvernare proprie, iar localnicii NU sunt si nici NU se numesc spanioli. Le poti spune gibralterieni sau englezi, insa nu te astepta sa primesti "Buna ziua" daca ii numesti spanioli.

The Clipper, Corks, Sacarello's Coffee Shop, dar si Biancas sau Charlie's, restaurante aflate pe malul marii, sunt cele mai bune locuri unde gasesti mancare delicioasa, servire excelenta si confort la superlativ.

Preturile pentru cazare difera in functie de nivelul confortului si localizarea hotelului. Cea mai ieftina varianta de cazare este de aproximativ 6 lire pe noapte la hotel sau in jur de 25 de lire pentru o camera single cu mic dejun inclus la hotel de 2 sau 3 stele. Cazarile de lux nu sunt deloc de neglijat. Hotelurile de 4 si 5 stele din Giblraltar iti ofera cele mai bune conditii, desigur la preturi pe masura.

Peisajul din Gibraltar este monopolizat de Upper Rock, un varf muntos aflat chiar la granita cu Marea Mediterana, care constituie in mare parte teritoriul regiunii Gibraltar. De asemenea, unul dintre cele mai cautate puncte de atractie cand vine vorba de peisaj, este malul vestic al regiunii, de unde se poate admira superbul tarm al Africii, o priveliste impresionanta si foarte populara in randul romanticilor.

Citește și:

Autor: Alexandru Todoran

Sursa: Yuppy

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.