Setari Cookie-uri

Meteora - monumentele credintei

Langa oraselul Kalambaka, chiar in centrul Greciei continentale se afla cel de-al doilea centru al crestinimului grecesc. Dupa muntele Athos, manastirile Meteorei au cea mai mare incarcatura culturala si religioasa. Peisajul de pe Valea Tsealiei te lasa fara cuvinte. Stancile se inalta abrupt catre cer, sfidand parca gravitatia. Acolo sus, in varful lor, calugarii unei ere trecute si-au inaltat chiliile, transformandu-le apoi in adevarate manastiri.

Manastirea Varlaam – Este a doua ca marime si a fost terminata in secolul al XV-lea.

Agios Stefanos – Este singura manastire din Meteora locuita de maici. Nu se stie data exacta a construirii ei, dar lucrarile la Noua Manastire au fost terminate in secolul al XVIII-lea.

Cea mai inalta stanca a Meteorei este cea pe care este construita Manastirea Varlaam – la o altitudine de 373 de metri. Rocile pe care calugarii asceti au constuit asezarile monahale au vechime de peste 60 de milioane de ani si s-au format in urma unor miscari tectonice.

Kalambaka se afla la 285 km de Salonic si la 326 km de Atena. Este un mic orasel, 100% turistic care se “hraneste” din fluxul continuu al turistilor veniti sa admire minunile Meteorei, aflate la doar 5 kilometri distanta. Orasul, tipic grecesc, are strazi inguste care urca in curbe stramte spre varful podisului. Exista o multime de hoteluri si restaurante deschise tot timpul anului. Meteora este o destinatie extrem de cunoscuta in intreaga lume fiind una dintre marcile turistice ale Greciei.

Citește și:

Cazare:

O noapte de cazare la un hotel de trei stele din Kalambaka (cu mic dejun inclus) va va costa 22 de euro – cazarea in camere duble. Mai multe detalii gasiti aici.

La un hotel de patru stele, aflat la 5 kilometri de centrul statiunii, pretul unui loc in camera dubla – cu mic dejun inclus – ajunge la 43 de euro de persoana. Mai multe detalii despre aceasta oferta gasiti aici.

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.