Setari Cookie-uri

Malaga, capitala turistica a Andaluziei

Locuitorii acestui oras spun, mai in gluma mai in serios, ca Malaga vine de la magnific, monumental, magic. Chiar daca, mult timp, splendidul oras de pe Costa del Sol a fost considerat fratele mai mic si mai sarac al Sevilliei, in ultimii ani Malaga si-a triplat veniturile din turism devenind una dintre principalele atractii ale Spaniei la Marea Mediterana.

Se pare ca fenicienii au fondat acest oras acum 3000 de ani. Au urmat cuceririle romanilor, cele ale vizigotilor si maurilor. In timpul Razboiului Civil spaniol, din 1936, orasul a fost intens bombardat si partial distrus. Incepand insa din 1960, Malaga s-a relansat iar datorita turismului aflat intr-o continua crestere, a devenit astazi una dintre bijuteriile Spaniei.

Orasul anti-monotonie

Nu exista aproape nicio sansa sa va plictisiti in acest paradis cosmopolit. De la plajele generoase, acoperite cu nisip pana in centrul vechi, atractiile sunt nenumarate. Malaga este un oras al vietii de noapte, al gradinilor si parcurilor, muzeelor, galeriilor de arta, catedralelor, teraselor si centrelor comerciale.
Merita vizitate: Muzeul Picasso, Fortareata Alczzaba, Castelul Gibralfaro, Catedrala consturita in stil maur, Plaza del Toros (cea mai mare arena din regiune) precum si Palatul Buenavista.

Citește și:

Mai multe detalii despre obiectivele turistice ale orasului gasiti aici.

Preturi si oferte

Un sejur de sapte nopti de cazare, la un hotel de patru stele din Malaga in regim deimpensiune, va va costa aproximativ 750 de euro, la mijlocul lui august. Tariful include si zborul cu avionul dar nu si taxele de aeroport. Mai multe detalii despre aceasta oferta gasiti aici.

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.