Setari Cookie-uri

Viena in pasi de vals (I)

Vacanta. O astepti aproape un an si totusi este atat de dificil sa te hotarasti unde mergi. Vrei plaja? Ai sute de optiuni. Vrei sa te culturalizezi? Ai iarasi de ales dintre sute de destinatii, care mai de care mai atragatoare. Vrei sa experimentezi? Stii deja raspunsul. Nu exista probabil vacanta perfecta si nici destinatia ideala si, cu siguranta, nu exista timpul pentru a le vedea pe toate intr-o viata, chiar daca ai avea bani

Pentru 8,90 euro (pret valabil cu Viena card) puteti vizita Colectia imperiala de portelanuri si argintarie, Muzeul lui Sisi si Apartamentele Imperiale unde au locuit o mare parte din timp imparatul Franz Joseph si imparateasa Elisabeta (Sisi).

Fotografiatul este permis doar in camerele care adapostesc colectia de portelanuri, interesanta, de altfel, pentru ca iti fixeaza niste dimensiuni a ceea ce insemna monarhia, viata la curte, banchetele si toate petrecerile habsburgilor. Spre exemplu, poti vedea seturi de masa pentru banchete care puteau ajunge si la 30 de metri lungime, daca numarul petrecaretilor o cerea. De asemenea, tot in colectia imperiala se regasesc si o parte dintre cadourile pe care habsburgii le-au primit de la celelalte curti imperiale.

Peste tot, ghidul audio inclus in pretul biletelor este de mare ajutor desi, la un moment dat, informatia, deja in exces, parca nu mai incape in sertarele creierului.
Muzeul lui Sisi spune in imagini si obiecte povestea imparatesei Elisabeta, mult mai populara dupa moartea sa decat in timpul vietii. In muzeu este expusa si arma cu care aceasta a fost ucisa de catre un anarhist italian in 1898. Apartamentele imperiale sunt ultima destinatie accesibila cu un Hofburg Ticket si includ aproximativ 20 de camere locuite pe vremuri de monarhii Imperiului Habsburgic.

Citește și:

Belvedere. Upper sau lower? Intrebarea aceasta am primit-o deunazi de la un prieten care voia sa viziteze Viena si nu stia care e diferenta intre Upper Belvedere si Lower Belvedere.
Upper Belvedere gazduieste o colectie de arta austriaca datand din Evul Mediu si pana in prezent, avand ca principal punct de atractie cea mai mare colectie de tablouri realizate de Gustav Klimt.
Lower Belvedere gazduieste apartamentele printului Eugen de Savoya.

Noi nu am reusit sa trecem in itinerariul nostru acest palat care, cu siguranta, este un obiectiv ce merita vizitat mai ales de catre iubitorii operei lui Klimt.

Cat despre turul muzeelor, imi gasiti relatarea in urmatoarea editie.

Iuliana Butuc-Cerchez

Articol preluat de pe Xplorio

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.