Setari Cookie-uri

Constructii magnifice: Cele mai lungi poduri din lume

Din dorinta oamenilor de a strabate Planeta in lung si in lat in cel mai scurt timp, au luat nastere podurile. Insa arhitectii si-au propus sa se impuna in fata naturii si au ridicat cateva dintre cele mai importante constructii din lume - poduri cu lungimi impresionante, create cu minutiozitate deasupra marilor si oceanelor lumii.

Penang Bridge

Un alt pod remarcabil este Penang Bridge, construit in Malaezia. Acesta a fost dat in folosinta pe 14 septembrie 1985. Lung de 13,5 km, podul face legatura intre autostrazile din nordul si sudul tarii.

Rio–Niteroi Bridge

Niteroi Bridge din Rio de Janeiro a fost construit in mod simbolic in anul 1968, cu ocazia primei vizite din Brazilia a reginei Eisabeta a II–a a Angliei si a printului Philip de Edinburgh. Denumirea oficiala a podului este 'President Costa e Silva Bridge'. Are lungimea de 8.25 mile si inaltimea de 72 m.
Union Bridge se afla in Canada si se mai numeste Chain Bridge. Costurile constructiei s-au ridicat la 1,3 miliarde de dolari. Proiectul a fost finalizat in anul 1997 si are o lungime de 12,7 km.

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.