Setari Cookie-uri

Elvetia - itinerarii, atractii turistice si informatii utile

Rezultatul unei combinatii ciudate intre celti, elveti, burgunzi si romani, elvetienii sunt astazi un popor care imbina armonios cultura franceza, germana si italiana, mandru de istoria si rostul sau pe lume.

Zermatt, singurul oras din Europa unde accesul masinilor este interzis, se afla in inima Alpilor, la poalele masivului Matterhorn, inalt de 4478 m. Asa ca plimbare placuta la picior prin frumoasa statiune! Pentru cine doreste plimbare cu telecabina, are ocazia sa ajunga pana la cel mai inalt punct de observatie accesibil cu telecabina, la 3883 metri altitudine, pe platforma ghetarului Matterhorn; aici, datorita climei extrem de reci, poate fi vizitat pe tot parcursul anului un palat de gheata, cel mai inalt din lume, unde ai de admirat sculpturi in gheata si poti face niscai degustari de vinuri.

Montreux, frumos aranjat in trepte ce coboara spre lacul Geneva/ Leman, aflat inspre partea franceza, cu o atmosfera eleganta si luxoasa, si o priveliste ce ar taia oricui rasuflarea. Montreux mai este numit si ‘Perla Rivierei Elvetiene’. Acuma cum stam cu perlele nu stim, dar pentru amatorul de vestigii neaparat de vizitat este castelul Chillon, unul dintre cele mai populare monumente ale Elvetiei.
Asezat strategic pe malul lacului Geneva, pentru a putea intampina orice atac ale armatelor invadatoare ale Frantei (si ai altora), castelul-fortareata era bine fortificat si dotat cu artilerie. Este celebru mai ales datorita poemului lordului Byron, ‘Prizonierul din Chillon’. Si chiar pe bune, intr-unul din beciurile inchisorii a fost tinut si torturat un prizonier, pe numele sau Bonnivardt, timp de 4 ani! Si daca ar fi fost singurul!… Montreux mai este vestit si pentru festivalul de jazz organizat in fiecare an in luna iulie. Aviz pasionatilor.

Citește și:

Pe aceeasi ruta, tot pe malul lacului Geneva, poate fi vazut orasul Lausanne, aflat in districtul cu acelasi nume, o regiune superba, vestita pentru culturile de vita-de-vie si vinurile sale. Aici se afla Muzel Olimpic si Sediul Comitetului Olimpic International. De asemenea, una din cele mai frumoase constructii gotice din Elvetia, Catedrala Notre-Dame, musai de vazut, si o plimbare prin centrul istoric al orasului, plin de cafenele si magazine.

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.