Setari Cookie-uri

Paltinis, o gura de aer proaspat

Paltinisul este statiunea romaneasca aflata la cea mai mare altitudine si poate fi punctul de pornire pentru multe trasee turistice, multe dintre ele chiar lejere pentru cineva care isi petrece juma din viata in masina.

Paltinisul este statiunea romaneasca aflata la cea mai mare altitudine si poate fi punctul de pornire pentru multe trasee turistice, multe dintre ele chiar lejere pentru cineva care isi petrece juma’ din viata in masina.

Atentie insa, traseele sunt lungi, asa ca e bine sa iti calculezi cu atentie timpul.

Climatul montan al statiunii este recomandat pentru hipertiroidie, probleme pulmonare samd, dar mai ales pentru tratarea asteniilor si surmenaj, adica… pentru tine!

Ideea e ca zona merita cu varf si indesat. Chiar si numai pentru a sta cu burta la soare; dar nu prea rezisti; peisajul face totul; am preferat, impreuna cu niste prieteni de-ai nostri la fel de neantrenati ca si noi, sa ne plimbam pe poteci de padure si sa traversam pasunile pana hat, unde vedeam cu ochii; poate si pentru ca simteam nevoia ca pur si simplu sa cascam ochii la natura.

Citește și:

Drumurile sunt dintre cele la care visezi cand te gandesti la munte, flori in toate lunile de vara, tufe de afine peste tot unde te uiti (sper sa nu vezi si ursi in schimb :), noua ne-a cam fost frica) , vezi paraiase la tot pasul, iar, daca te departezi de drum si o iei peste pajiste, ai senzatia ca te pierzi la orizont.
Tot aici gasesti si stane de oi cu ciobani din aia originali, de la mama lor, cu toiag si caciula, dar care stiu cu ce se mananca ieuroii si cat e kilu’ de cascaval in occident. Asa ca doar daca iti permite buzunarul te poti atinge de branza lor. Ca de targuit, cam greu sa te pui cu ei: prietenii nostri, cu o profesie care ar fi trebuit sa le asigure experienta de negociatori, n-au reusit neam sa obtina de la cioban nici macar 10 bani reducere! Da’ merita incercat macar si de distractie. Iar pentru stanele de pe munte, aduceti o camera video. Veti putea filma chiar procesul de creare a casului.

Citește și:

Ce sa zic, Paltinisul este o nebunie de zona, insa mai greu la capitolul cazare, unde, da, sus exista ceva cabane cu camere de 6-12 paturi si baie comuna, ori casute in care n-am avut curajul sa intram, aratand groaznic de subrede.

Cazare puteti gasi eventual si la hotelul BRD, daca au camere libere in respectiva perioada.
Deocamdata Paltinisul este in paragina, chestie care va mai dura probabil o vreme, in ciuda vilelor care incep sa apara in zona. Zic asta pentru ca tot am amanat sa trecem pe acolo in ideea ca se vor mai indrepta lucrurile de la ultima noastra incursiune pe acolo (prin 2004); aceeasi decadere am gasit din pacate insa si in vara asta.

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.