Setari Cookie-uri

Suedia Regatul Nordului

Cea mai mare tara a Scandinaviei, ca populatie, a devenit in ultimii ani una dintre cele mai bogate state ale Uniunii Europene, dar si o destinatie ravnita de milioane de turisti. Datorita unei capitale senzationale si gratie unui turism extrem de bine facut, Suedia face parte din acea categorie de tari stilate si accesibile doar cu bugete medii spre mari. Orasele si satele sale, oamenii - frumosi si zambitori, muntii, centrele cosmopolite, cultura variata si istoria incununata de victorii, fac din Regatul din Nord una dintre cele mai palpitante destinatii de vacanta.

Tarile lui Mos Craciun

Laponia este, din punct de vedere geografic, regiunea din nordul Europei, situata dupa Cercul Polar. Putini stiu ca de fapt “Tara lui Mos Craciun” se situeaza din punct de vedere geopolitic pe teritoriul a patru state: Norvegia, Finalanda, Suedia si Rusia.
Anotimpul rece este ideal pentru vizitarea Suediei. Chiar daca Regatul se situeaza pe un loc fruntas in topul tarilor “ateiste” (83% din cetatenii Suediei sunt clasificati ca atei, in timp ce aproximativ 2% se duc regulat la Biserica – sursa: Wikipedia), asta nu inseamna ca Sarbatorile de Iarna nu sunt un adevarat prilej de bucurie atat pentru turisti, cat si pentru localnici.

De vizitat in Regat

Stockholm – bijuteria Europei

In momentul in care vei ajunge aici nu vei mai avea nicio indoiala. Stockholm-ul este considerat de specialisti unul dintre cele mai frumoase orase-capitala ale lumii. Iar acest titlu nu este nici pe departe gratuit.
Orasul – cel mai mare al Suediei si resedinta regala – se afla dispus pe 14 insule legate intre ele de nu mai putin de 50 de poduri. Prima atestare documentara a fost facuta in secolul al XIII-lea iar de atunci asezarea s-a dezvoltat datorita importantei sale strategice militare si comerciale.
Centrul vechi al orasului este o adevarata minune arhitecturala. De fapt toata capitala Suediei reprezinta o mostra a arhitecturii nordice. Casele inguste, colorate, aliniate la strada dau viata si farmec acestui oras cu un aer extrem de curat si cu localnici foarte civilizati.

Citește și:

Muzeul Arhitectural, muzeul Etnografic, cel de Istorie sau muzeul Nobel sunt doar cateva dintre atractiile Stockholmului. Palatul regal (Kungliga Slottet - cea mai mare resedinta regala din lume), Opera, corabia Vassa, Catedrala si insula Djurgarden sunt doar cateva dintre obiectivele obligatorii ale acestui oras.

Gothenburg si Malmo sunt doua orase fermecatoare ale Suediei care merita o vizita… macar de curtoazie.
Malmo se distinge prin arhitectura extrem de veche fiind unul dintre cele mai “batrane” orase al Scandinaviei. Este situat in sudul Suediei si este “conectat” prin numeroase cai comunicationale de Copenhaga – capitala Danemarcei.
Gothenburg a fost fondat la inceputul secolului al XVII-lea de catre Regele Suediei Gustav Adolph. In prezent, orasul regal este cel mai mare port al tarilor nordice (se afla pe coasta de vest a Suediei) si reprezinta unul dintre cele mai importante centre economice, universitare si comerciale ale Scandinaviei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.