Setari Cookie-uri

Cu rucsacul prin Carpati ( I )

Voi incepe direct: cei care spun ca in Romania nu exista locuri frumoase, se inseala! Cate alte tari au si munti si dealuri si campii si mare si Delta ?

Voi incepe direct: cei care spun ca in Romania nu exista locuri frumoase, se inseala! Cate alte tari au si munti si dealuri si campii si mare si Delta ?

Singura diferenta reala, dincolo de infrastructura si conditiile de cazare, consta in atitudinea populatiei din alte tari in comparatie cu cea a romanilor: unii profita de putinul pe care il au, iar romanii nu stiu sa gaseasca acasa ceea ce se cauta in alte parti: frumusetea naturii !

Am sa incerc sa va conving in cateva cuvinte si cateva imagini ca ar trebui mai intai sa ne cunoastem tara, cu toate locurile pe care le ascunde. Si apoi, daca nu suntem multumiti, sa cautam in alta parte ceea ce nu am gasit la noi. Insa niciodata sa nu ne dorim ce au altii fara sa cunoastem potentialul nostru.

Ce spuneti de o plimbare cu rucsacul in spate prin Carpati ?

Cu siguranta ati auzit macar o data in viata de Maramures, Ceahlau, Bucegi, Fagaras, Retezat. Si nu ma refer la brandurile de ciocolata, branza sau cascaval... Mai sunt multe alte locuri minunate in tara noastra insa ca sa le insir pe toate mi-ar lua prea mult spatiu, iar acest spatiu ar fi mai bine folosit pentru a le descrie.

Sa incepem cu Maramuresul! Dintre muntii din regiune, Muntii Maramuresului sunt cei mai vasti, cei mai neexplorati si cei mai salbatici, oferind un mediu superb celor care?indraznesc sa ajunga acolo: peisaje spectaculoase, paduri curate trecute de rauri rapide, o gama abundenta de pesti si de vanat.
Pentru cei care inca nu stiau, aflati ca si aici este un parc national: "Parcul National Muntii Maramuresului". Este frumos sa te duci in perioada Sarbatorii Narciselor. Satul Repedea este cunoscut pentru poiana unica de narcise, cea mai mare din zona, in aria protejata de la Tomnatec-Sehleanu. In fiecare an, in mai, cand narcisele infloresc, locuitorii?celebreaza?Sarbatoarea Narciselor. Din fericire rezervatia este undeva la inaltime, intr-o zona mai greu accesibila celor fara antrenament iar aceste narcise scapa neatinse si pot dansa cu vantul alintand simturile celor care au posibilitatea sa ajunga acolo. Odata aflat in acest regat al narciselor nu ai cum sa nu observi cat de bine este strajuit de munti : in dreapta Gutaiul cu Creasta Cocosului bine conturata, in fata se inalta semet Tiblesul, in stanga atat Pietrosul Bardau cat si Pietrosul Rodnei iar undeva in stanga-spate se zareste Copilasul... o priveliste divina continuam calatoria si ajungem undeva in zona raului Vaser unde daca avem noroc putem face si o mica plimbare cu Mocanita.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.