Setari Cookie-uri

Printre sute de insule: Maldive

Insulele Maldive, sunt un paradis acvamarn, unde te vei simti in al noualea cer chiar daca vei fi la doar 2,4 m deasupra apei, caci aceasta este cea mai mare altitudine din intreg arhipelagul.

Insulele Maldive, sunt un paradis acvamarín, unde te vei simti in al noualea cer chiar daca vei fi la doar 2,4 m deasupra apei, caci aceasta este cea mai mare altitudine din intreg arhipelagul.

Daca in alte articole v-am vorbit mai mult despre ceea ce poti face pe uscat, in urmatoarele randuri iti vom propune mai multe activitati pe mare, care cred ca se vor potrivi de minune pentru cei dintre voi care iubesc aventura si sunt dornici sa descopere lucruri si locuri noi.

Calatorie pe mare cu balena albastra

Nu trebuie sa pleci din Maldive fara sa fi facut o croaziera pe Oceanul Indian pentru a vedea balena albastra, cel mai mare mamifer de pe Pamant, dar ar fi o rusine din partea mea daca as uita sa va spun si de prietenosii delfini care vor fi nelipsiti. Ar fi pacat sa ratezi o asemenea experienta, ca doar Insulele Maldive sunt renumite pentru acest gen de activitati.

Citește și:

Plimbare cu submarinul printre atoli

Daca nu ai mai fost niciodata cu submarinul, acum vei avea ocazia sa incerci aceasta experienta unica. Vei observa indeaproape reciful de corali si pestii exotici care vietuiesc in acele ape cristinaline. Submarinul este recomandabil celor mai putin curajosi care nu doresc sa incerce scubbadiving-ul.

Scubbadivingul

Daca este un loc lume in care mi-as dori sa fac scubbadiving acela ar fi Maldive. Nu numai pentru ma scufunda la zeci de metri adancime unde vizibilitatea este ridicata, ci si pentru ca numai asa as putea observa vietatile exotice in habitatul lor natural. Sublim! Dar trebuie sa fii precaut, pentru ca nu este indicat sa te scufunzi de capul tau. Trebuie neaparat sa fii insotit de un instructor cu care te poti intelege in orice limba de circulatie internationala.

Imprejurimi

Citește și:

Cat esti in Maldive nu este neaparat obligatoriu sa stai pe aceeasi insula. Ba din contra. Poti face plimbari cu barca pentru a vizita insulele vecine si chiar te poti caza la unul din multele hoteluri. Oferta este foarte bogata, doar ai de ales din 1200 de insule.

Scurt istoric

Arhipelagul a fost pe rand colonie portugheza, apoi daneza si britanica, de la cea din urma dobandindu-si independenta in anul 1965. Oamenii sunt primitori si ospitalieri, ca doar nu degeaba primesc anual 500 000 de vizitatori. Asa ca nu-ti fie teama ca o sa te ratacesti, pentru ca oricand vei gasi pe cineva dispus sa te ajute. Bineinteles, ar fi dragut din partea ta sa rasplatesti cu cativa dolari bunatatea celui care te-a ajutat.

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.