Antalya, o statiune insorita pe malul Mediteranei, va poate oferi nenumarate posibilitati pentru a va petrece concediul. Pe langa exotismul mancarurilor si al magazinelor de obiecte traditionale turcesti, plajele nisipoase de aici sunt extraordinare, iar apa este mult mai calda decat la Marea Neagra.

6 motive pentru care merită să vizitezi Antalya

Ce puteti face

Antalya nu este celebra doar pentru obiectivele sale turistice ci si pentru amestecul de cultura si de oameni. Intalnesti, in special nordici, nemti, danezi, care vin sa se bucure de soarele si de caldura binefacatoare pe care nu le gasesc acasa, dar si de peisajul exotic cu roci care ies din mare, cu plaje intinse, cu faleze abrupte si stancoase, cu cascade si cu vegetatie abundenta. Daca ai venit sa faci si mici cumparaturi, bazarul poate fi locul ideal pentru a gasi suveniruri traditionale turcesti, haine, vase, esarfe, narghilele, dar cel mai bine se vand bijuteriile din aur.

Un turist curios poate gasi foarte multe locuri interesante in Antalya si in imprejurimi. Pe langa ruinele romane sau grecesti, zona nu duce lipsa nici de curiozitati naturale. Una dintre acestea este cascada Duden, aflata la 14 km nord-est. Cu o inaltime de aproape 40 de metri, ea isi are sursa in apele raului Dűden si se varsa in mare langa una dintre cele mai apreciate obiective ale statiunii, plaja Lara. O alta curiozitate naturala poate fi gasita in Parcul National Beydaglary, care adaposteste ruinele orasului Olimp. Aici se afla fenomenul care a alimentat legendele despre monstrii care scuipa foc din mitologia greaca: intr-o zona bine delimitata, ies din stanca flacari care, pur si simplu, nu se sting niciodata, fiind alimentate de gaz subteran. Un alt obiectiv care merita vizitat este elegantul minaret al Moscheii Yivli Minareli devenit, intre timp, simbolul traditional al Antaliei.

Cele mai apreciate, in randul turistilor, sunt celebrele ruine ale orasului Perge, aflat la 18 km de Antalya si unde puteti vizita un amfiteatru antic foarte bine prezervat, cu o capacitate de aproximativ 12.000 de locuri, stadioane, temple si multe alte vestige interesante. De asemenea, in apropiere de Perge, puteti participa la un spectacol in cel mai mare amfiteatru roman in care inca se organizeaza festivaluri. Acesta se afla in localitatea Aspendos si poate gazdui pana la 17.000 de persoane.

Top destinatii de vacanta in Turcia: Antalya, Kusadasi si Bodrum
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: