Setari Cookie-uri

Kalimera! Poso kanei?

Insulele Grecesti poseda acea imbinare perfecta de mister, istorie si frumusete care ofera oricarui turist, dar mai ales pasionatilor si cunoscatorilor, posibilitatea de a pleca cu un bagaj de amintiri pentru o viata si cu sansa unei experiente desavarsite in care se incheaga in mod natural ospitalitatea grecilor, farmecul peisajelor si albastrul ametitor al marilor.

Insulele Grecesti poseda acea imbinare perfecta de mister, istorie si frumusete care ofera oricarui turist, dar mai ales pasionatilor si cunoscatorilor, posibilitatea de a pleca cu un bagaj de amintiri pentru o viata si cu sansa unei experiente desavarsite in care se incheaga in mod natural ospitalitatea grecilor, farmecul peisajelor si albastrul ametitor al marilor. E clar, chiar daca esti sau nu pasionat de faptul ca aici s-au pus bazele mai multor civilizatii si culturi, sau fascinat de legendele cu zei si muze si fiinte fantastice, sau daca esti pur si simplu unul dintre neinitiati si vrei cateva zile de relaxare, te vei bucura in mod cert la tot pasul de ramasitele uneia dintre cele mai vechi civilizatii ale lumii.

Astazi, iti povestim despre Insula Aegina, cea mai mare dintre insulele Golfului Argo-Saronic, aproape de portul Pireu (la aproape 40-60 de minute cu ferryboat-ul). Aici gasesti, in acelasi loc, traditie imbinata cu o autentica viata insulara, plaje fara cusur, minunate activitati de divertisment si nenumarate situri arheologice.

Citește și:

Insula Aegina este, de departe, in peisajul central al mitologiei si istoriei grecesti. Legenda spune ca insula a fost numita dupa cea mai frumoasa din cele 20 de fete ale lui Asop, zeul raurilor, care a fugit cu Zeus pe aceasta insula, care pe atunci era pustie. In termeni istorici, prima atestare dateaza din anul 3500 i.Hr, si se pare ca s-a bucurat de o crestere sociala si economica infloritoare intre anii 900 si 480 i.Hr. De asemenea, aici au fost batute si primele monede grecesti, in secolul al VII-lea i.e.n. Aegina a fost si pentru o perioada destul de scurta, intre anii 1827 si 1829, capitala Greciei.

Cea mai mare atractie a Insulei Aegina este faptul ca e o insula pe care se traieste si se munceste si inca nu a cazut victima a turismului in masa. Este perfecta pentru un turistul care calatoreste individual si care isi doreste sa experimenteze realitatile tarii pe care o viziteaza. Majoritatea vizitatorilor sunt localnici care isi petrec aici weekendurile.

De asemenea, Aegina este insula "perfect greceasca" pentru cei interesati de arheologia si istoria antica a Greciei.

Iti recomandam sa vii aici in special in afara sezonului de varf. Primavara si toamna sunt cele mai potrivite anotimpuri pentru a te bucura de frumusetea acestei insule. Vremea e insorita, calda si energizanta. Aegina are reputatia tinutului cu cel mai placut climat din Grecia. Asa ca ia-ti cei mai comozi pantofi, pentru ca te asteapta celebrele gradini de fistic, Muntele Oros de pe culmile caruia ai parte de cele mai splendide peisaje maritime, sate antice abandonate pe dealurile din jur si nu in ultimul rand palcurile minunate de maslini.

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.