Setari Cookie-uri

TOP - Vacante all inclusive in insulele grecesti

Chiar daca patria all inclusive este Turcia, Grecia este cea care detine suprematia in materie de peisaje mirifice, traditii si plaje, golfuri, grote si insule care iti taie rasuflarea. Cu cele peste 2000 de insule raspandite in cele doua diviziuni ale Marii Mediterane, Marea Egee si Ionica, Grecia reuseste sa atraga anual peste 17 milioane de turisti din toata lumea. Mai mult de 15% din PIB-ul acestei tari provine din segmentul turistic, dar si investitiile sunt pe masura. Numai in anul 2007 guvernul elen a investit aproape 40 de milioane de euro in dezvoltarea turistica nationala. Pe de alta parte, investitiile private din insule, investitii materializate prin constuirea unor statiuni si complexuri turistice de lux au reusit si ele sa ridice stacheta calitativa si cantitativa a acestei destinatii turistice cuprinzatoare. Grecia insulara este atat pentru bogati cat pentru cei cu bugete mai modeste, atat pentru turistii infometati de cultura, cat si pentru cei care cauta distractia si voia buna, pentru gurmanzi, dar si pentru romantici mai pe scurt, Grecia este pentru toata lumea. Cele mai faimoase insule ale Greciei - Santorini, Mikonos, Rhodos, Corfu, Zarkynthos, Kos si Creta sunt si unele dintre cele mai dezvoltate destinatii turistice ale continentului.

Santorini

Situata in Marea Egee, in grupul insulelor Ciclade, Santorini este una dintre destinatiile vedeta ale Greciei. Aceasta insula spectaculoasa (Santorini este numarul 1 in topul peisajelor si al falezelor spectaculoase) nu este insa si cea mai ieftina dintre atractiile Greciei insulare – ba din contra, preturile de aici sunt peste media greceasca. Numele insulei se pare ca provine de la venetieni care au botezat-o asa in amintirea Sfintei Irene. Avand origini vulcanice (in 1500 i.e.n. a avut loc o eruptie atat de puternica incat centrul insulei s-a scufundat creand un golf cu pereti abrubti), Santorini este legendar asociata si Atlantidei, dar si nimfelor care conform miturilor s-ar fi refugiat aici in timpuri stravechi. Santorini are mai multe plaje cu nisip negru sau rosiatic (culoarea este datorata rocilor vulcanice) - Perissa, Kamari si Plaja Rosie (Red Beach) sunt trei dintre cele mai cautate plaje ale insulei. Santorini este fermecatoare si datorita oraselor traditionale – Oia si Fira fiind cele mai celebre dintre ele. Din punct de vedere turistic, insula fizeaza perfectiunea – exista o multime de hoteluri, vile, muzee, galerii de arta, parcuri de distractie, vinoteci, sate traditionale, cluburi si discoteci precum si posibilitatea practicarii tuturor sporturilor de vara.

Citește și:

Preturi: Un sejur de opt zile in Santoini, la un hotel de trei stele din Kamari va va costa aproximativ 750 de euro de persoana – regim all inclusive. Pachetul include si transportul cu avionul dar exculde taxele de aeroport. Pretul sejurului este variabil in functie de parioada aleasa.
Mai multe detalii despre aceasta oferta gasiti aici.

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.