Corfu nu este o destinatie misterioasa. Nu aparent. De fapt, de-a lungul anilor, insula din vestul Greciei a fost promovata si ultrapromovata de cam toate agentiile de turism din Romania. De aceea asteptarile mele, inainte de a pleca, nu erau extrem de mari. Nu-mi plac locurile aglomerate, intens cosmetizate turistic, peisajele plastificate unde turismul de masa a inlocuit esentele locale. Corfu imi parea din Romania o insula frumoasa, plina de hoteluri scumpe si plaje inguste, aglomerate la randul lor de cearceafuri, prosoape si turisti din toate colturile Europei. Acum, dupa 10 zile petrecute pe aceasta insula minune, nu pot spune decat ca vacanta de pe Insula Verde a fost cea mai frumoasa dintre toate vacantele mele. Dincolo de orice asteptari, Corfu este insula peisajelor salbatice, a oamenilor simpli, a preturilor bune si a plajelor pustii.
Calamari, fructe de mare, masline si peste
Supranumita si Insula Maslinilor, Corfu este intradevar acoperita in proportie de 80% de acesti arbori incarcati cu fructe. Uleiul de masline de Corfu este prezent in toate magazinele de pe insula la preturi cu mult mai mici decat cele practicate pe continent. Din punct de vedere financiar masa la un restaurant nu ar trebui sa fie o problema. In functie de locatie veti manca fara probleme cu 10 - 15 euro de persoana. Exista insa terase unde si 6, 7 euro iti vor asigura o masa pe cinste. Pestele si fructele de mare nu sunt deloc scumpe si merita incercate, mai ales daca sunt gatite dupa retete traditionale.