Setari Cookie-uri

TOP Unde trebuie sa mergi toamna asta

Sfarsitul sezonului sau, mai exact, perioada de timp care sta sub aceasta eticheta, nu este nicidecum mai putin atragatoare decat restul anului. Primavara si toamna sunt anotimpuri minunate care, din punct de vedere turistic, ar putea fi exploatate la maxim. Din luna septembrie incep reducerile, iar aglomeratia specifica lunilor iulie sau august, devine istorie. Inceputul toamnei aduce racoare acolo unde toata vara a fost canicula. Aduce vacante mai ieftine acolo unde preturile mari devenisera rutina. Dar, mai presus de toate astea, toamna aduce spatiu si peisaje incredibile. Iata in continuare cateva destinatii de toamna atat interne cat si externe - care nu ar trebui ratate sub nicio forma. Si asta pentru ca sunt mai ieftine, mai libere si mai frumoase.

Transfagarasanul. Inainte de inchidere.

Trasfagarasanul este deschis doar cateva luni pe an. Mai exact din iulie pana in octombrie. Asa ca daca aveti un weekend liber merita sa va aventurati in traversarea Fagarasului, din Muntenia, pana in Ardeal.
Probabil ca stiati deja, dar merita repetat ca Transfagarasanul este cea mai celebra dar si cea mai inalta sosea a Romaniei, ea in sine fiind un obiectiv turistic mai putin conventional, dar nu si mai putin atragator. Pe intregul traseu – peste 90 de kilometri din Arges si pana in Sibiu – exista 27 de viaducte si poduri care fac din aceasta experienta o reala aventura presarata cu peisaje mirifice. Ba mai mult, daca aveti curaj, la barajul Vidraru puteti incerca bungee jumping-ul. La mai mare altitudine din tara noastra.
In loc de concluzie…un lucru este clar: toamna, Transfagarasanul este mai putin aglomerat, dar mult mai frumos decat vara datorita culorilor aprinse ce invaluie padurea.
Cazarea se poate face la una dintre pensiunile sau cabanele rasfirate pe intreg traseul. Puteti alege dintre Cabana Valea cu Pesti, Cabana Cumpana, Cabana Capra sau, mai la nord, cabana Balea Lac.

Citește și:

Cateva oferte de cazare in zona Transfagarasanului gasiti aici.

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.