Setari Cookie-uri

Vacanta pe cont propriu

Cu cat destinatia este mai aproape cu atat este mai simplu. Provocarea oricum exista, la fel si pericolele, dar agentiile de turism nu au existat dintotdeauna spre deosebire de cei care aleg sa vada lumea de capul lor. Avantajele sunt multe si demne de luat in seama: esti liber ca pasarea cerului si daca nu-ti iese ceva cum trebuie nu ai de ce sa te enervezi degeaba: e doar vina ta. Daca te-ai hotarat sa iti planifici singur vacanta, in toate detaliile ei, ai mare grija la informatie. Este in mod clar cel mai important "detaliu".

Cu cat destinatia este mai aproape cu atat este mai simplu. Provocarea oricum exista, la fel si pericolele, dar agentiile de turism nu au existat dintotdeauna spre deosebire de cei care aleg sa vada lumea de capul lor. Avantajele sunt multe si demne de luat in seama: esti liber ca pasarea cerului si daca nu-ti iese ceva cum trebuie nu ai de ce sa te enervezi degeaba: e doar vina ta. Daca te-ai hotarat sa iti planifici singur vacanta, in toate detaliile ei, ai mare grija la informatie. Este in mod clar cel mai important “detaliu”.

O vacanta fara intermerdiari devine alegerea multor turisti, fie ei romani sau nu. Multi dintre cei care se hotarasc sa-si planifice singuri vacantele, ori au avut o experienta neplacuta cu o oarecare agentie de turism, ori considera ca s-ar putea descurca singuri, cu bani mai putini si cu liberate mai multa. Dar o vacanta pe cont propriu, chiar daca este de multe ori in avantajul turistului, ridica si anumite probleme: traseu, destinatie, cazare, masa, preturi.

Primul pas

Informeaza-te inainte de a pleca. Datorita internetului, cu un simplu “search” pe un motor de cautare poti afla tot ceea ce vrei despre orice loc de pe aceasta planeta. Documentarea trebuie inceputa cu cateva zile sau chiar saptamani inainte de plecare. Datorita internetului poti vizita pagini web de prezentare a unor hoteluri sau pensiuni. Incearca sa studiezi cat mai multe oferte de pe site-uri diferite. Preferabil ar fi sa nu faci rezervarea direct de pe internet. Mult mai sigur ar fi, ca dupa ce ai ales un anumit hotel, sa suni pentru a cere mai multe detalii. Paginile de net nu sunt intotdeauna actualizate la timp asa ca e bine se eviti surprizele. Odata ce ai reusit sa stabilesti o legatura telefonica cu unul dintre reprezentantii hotelului pune cat mai multe intrebari. Poti cere poze sau informatii suplimentare care sa iti fie trimise pe o adresa de mail. Si cel mai important, nu uita sa intrebi de pretul camerei, sau al locului in camera, de distanta este intre hotel si centrul orasului, daca exista locuri de parcare (in cazul in care calatoresti cu masina), daca hotelul sau pensiunea are incalzire centrala sau aer conditionat (dupa caz) si daca exista anumite comisioane care trebuie platite. Ai grija sa reconfirmi rezarvarea in timpul stabilit si sa ceri mai multe amanunte despre pozitia exacta a hotelului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.