Setari Cookie-uri

Ce inseamna un teambuilding?

Pentru multi termenul de teambuilding nu spune prea multe. A intrat in tara noastra o data cu firmele mari care doreau sa-si formeze echipele, sa si le descopere sau sa le evalueze intr-un cadru ceva mai diferit decat cel de la birou. Altii spun ca e doar un alt prilej pentru distractie, pentru "hai sa ne pierdem timpul si la munte, nu numai la birou". Adevarul este insa, ca daca oamenii pot fi descoperiti numai in situatii limita, un teambuilding poate fi plin de surprize.

Atentie la atentie

Situatiile limita, cum ar fi ajutarea unui coleg aflat in dificultate sau ramanerea alaturi de echipa in ciuda impulsului de a castiga individulal “laurii” victoriei constituie adevarate bariere pentru unii participanti. Rezultatele unor teambuildinguri dovedesc ca, de multe ori, membrii echipei prefera afirmarea individuala in cadrul grupului, fie prin munca mai multa fie prin... in unele nefericite cazuri, subminarea sau dezaprecierea verbala a rezultatelor obtinute de alti membrii ai aceleiasi echipe.

Multi concurenti mizeaza pe alte calitati decat cele necesare unei bune comuniuni. In orice teambuiding vor exista oameni care doresc sa epateze prin afisarea unor calitati care sunt de fapt inexistente. Activitatile indoor au, de asemenea, multe variabile greu de urmarit de catre participant. Si in plus, orice concurent implicat intr-o astfel de “diversiune”, este mult prea acaparat de distractie pentru a se concentra numai si numai asupra propriului comportament. Si cu cat omul se distreaza mai bine, cu atat el devine mai natural, mai aproape de el insusi si deci mai usor de evaluat.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.