Setari Cookie-uri

Summitul NATO: unde sa nu stai acasa.

Trafic rutier sugrumat de interdictii, aeroporturi inchise, spatiu aerian controlat de armata, 3000 de delegati oficiali si alti aproximativ 4000 de jurnalisti straini, ofiteri de securitate si foarte multe cadre militare. Cam asa vor arata cele trei zile de foc de la inceputul lui aprilie, cand Bucurestiul va fi gazda a Summitului NATO. Autoritatile au emis deja un proiect de lege prin care bugetarii bucuresteni vor primi trei zile de concediu in perioada 2 – 5 aprilie. Organizatorii au discutat “problema decongestionarii traficului” si cu reprezentatii turistici sau cu cei comerciali. Astfel, la inceputul lui aprilie mall-urile din Bucuresti vor avea reduceri, magazinele program prelungit iar agentiile de turism pregatesc deja oferte ieftine care sa atraga clientii dornici de minivacanta NATO.

O vacanta de trei sau patru zile nu poate presupune o destinatie prea indepartata. De aceea, agentiile de turism se orienteaza catre destinatiile aflate in imediata proximitate. Valea Prahovei, regiunea Moeciu si Bran precum si litoralul romanesc sunt primele pe lista “ofertelelor reduse” Pachetele vor fi puse la vanzare la sfarsitul lunii februarie iar agentiile promit ca preturile vor fi extrem de accesibile.

Egiptul, Grecia, Bulgaria, Turcia, Dubai si Tunisia sau capitalele europene vor fi principalele destinatii externe promovate in aceasta perioada. Datorita faptului ca inceputul lui aprilie se afla in afara sezonului turistic preturile mici sunt justificate. Pe de alta parte durata scurta a sejururilor va reprezenta un dezavantaj pentru cei care vor sa viziteze o anumita tara sau un oras.

Reprezentatntii ANAT au declarat ca preturile sejururilor externe vor fi cu aproximativ 25% mai ieftine iar autoritatile constantene au anuntat deja organizarea unui concert la Mamaia si a unui spectacol aerian la Tuzla.

Recomandari

Deocamdata pachetele reduse cu ocazia Summit-ului NATO nu au fost inca puse la vanzare de catre agentiile de turism. Reprezentantii ANAT precum si asociatiile profesionale au declarat ca aceste minivacante reduse vor fi disponibile incepand cu a doua jumatate a lunii februarie. Nu au fost facute estimari in privinta numarului de locuri astfel incat o rezervare timpurie este recomandata. Pe de alta parte insa, accesul la destinatii care necesita deplasare cu avionul va fi ingreunata de anularea zborurilor din data de 2,3 si 4 aprilie.








Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.