Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru zborul cu avionul

Pentru unii calatoria cu avionul a devenit deja o rutina in timp ca altii se tem ingrozitor sa urce la cateva (multe) sute de metri altitudine. Un lucru este insa sigur: cu totii avem macar un mic moment de emotie – fie cand avionul decoleaza, fie cand aterizeaza, fie atunci cand la check-in aparatele te bipaie alarmant. Tensiunea este destul de mare pentru fiecare dintre noi, Multe documente, multe stampile, multe pastile, multe de tinut minte, multe de facut. Iata mai jos cateva sfaturi care va vor scuti probabil de unele probleme atat in aeroport cat si aer.

De asemenea, in bagajele mai voluminoase – care vor fi transportate in cala – nu este recomandat, ba uneori este chiar interzis sa transportati bani, documente importante, lucruri de valoare, computere, camere video, lichide sau medicamente, opere de arta sau pietre pretioase – compania aeriana nu isi asuma raspunderea pentru pierderea unor astfel de obiecte in cazul ratacirii bagajului vostru. Daca va ganditi sa indesati in acelasi bagaj obiecte fragile, arme de vanatoare sau arme sportive (pentru care trebuie sa aveti toata documentatia necesara), lichide, animale vii sau instrumente care contin mercur trebuie sa faceti o cerere speciala si sa semnati o declaratie.

Bagajul de mana – cel pe care il veti lua in avion – trebuie facut cu maxima atentie. Banii, actele, biletele, lucrurile pretioase, electronicele, bijuteriile – toate trebuie sa se afle aici. Daca calatoriti pentru prima data cu avionul fiti sigur ca aveti la indemana niste pastile impotriva raului de avion. Mai mult de jumatate din femei au rau de avion sau de masina – si de obicei daca ti-e rau in deplasarile cu masina sansele sa treci prin aceleasi stari in avion sunt mult mai mari. Un Emetiral poate fi solutia salvatoare. Nu face insa exces de zel pentru ca unele somnifere sau analgezice “nu au voie” la bord. In Grecia spre exemplu codeina este interzisa. Daca totusi exista o medicamentatie pe care o urmezi cel mai bine ar fi sa iei cu tine reteta medicului de familie.

Raul de avion poate fi prevenit daca urmezi cateva recomandari:

1- Stai in dreptul aripii – acela este cel mai stabil loc din avion
2- Evita mesele copioase, oboseala si alcoolul.
3- Bea multa apa si inainte si dupa ce urci la bord
4- Incearca sa iti mentii o pozitie cat mai relaxata cu fata spre directia de zbor. Evita sa te uiti prea mult pe geam.

Atentie, nu au voie sa calatoreasca cu avionul cei care au facut scufundari cu mai putin de 24 de ore inaintea imbarcarii (pentru a evita decompresia). Nu este recomandat zborul femeilor insarcinate, celor care au nascut cu minim opt zile inainte sau pacientilor care au suferit un infarct miocardic recent.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.