Setari Cookie-uri

Misterele unui bagaj perfect

De cate ori, deja la destinatie, ai realizat ca acel ceva extrem de important a ramas prin vreun raft, acasa? Saude cate ori ajuns la aeroport a trebuit sa platesti taxe usturatoare in plus pentru ca iar ai reusit sa-ti iei tot sifonierul dupa tine, depasind astfel greutatea maxima admisa? Aceste lucruri ni se intampla tuturor mai devreme. Pentru ca mai tarziu, turistii experimentati invata din calatoriile lor, care sunt lucrurile absolut necesare ce nu trebuie sa lipseasca din geanta oricarui voiajor si care sunt acele maruntisuri optionale. Iata mai jos cateva sfaturi si reguli de calatorie care, in viitor, te-ar putea ajuta.

Regula numarul 4 – diferenta dintre bagajul de mana si cel de cala

In cazul in care pleci cu avionul (dar nu numai) fa-ti bagajele astfel incat cel de mana (rucsacul, geanta sau borseta) sa contina lucrurile cele mai importante fara de care ai fi un om mort: actele, banii, cartile de credit, medicamentele, cheile, telefoanele mobile si cheile. Restul conteaza mai putin.

Unul dintre cele mai importante lucruri de stiut este ca exista o lista a obiectelor interzise la bordul aeronavelor. Aceasta lista poate fi diferita de la o companie la alta si de aceea este bine sa cereti un exemplar pe care sa il studiati inainte de a incepe sa va faceti bagajele.

Astfel, este total interzis transportul materialelor explozive sau similare, munitie, arme de foc, artificii, rachete de semanlizare, gaze comprimate, inflamabile, lacrimogene, iritante, spary-uri paralizante, rezerve de oxygen, aerosoli industriali de vopsire, lustruire, stergere si curãtare chimica, adezivi, lichide volatile, substante corozive, acizi, detergenti, baterii acide, vopsele, tiner, toluen, diluanti, solventi, substante radioactive, materiale nucleare, surse cu izotopi, orice sursã de radiatie, substante iritante, medical-infectioase, otravuri de orice fel, cianuri, alte substante toxice.

Citește și:

De asemenea, in bagajele mai voluminoase – care vor fi transportate in cala – nu este recomandat, ba uneori este chiar interzis sa transportati bani, documente importante, lucruri de valoare, computere, camere video, lichide sau medicamente, opere de arta sau pietre pretioase – compania aeriana nu isi asuma raspunderea pentru pierderea unor astfel de obiecte in cazul ratacirii bagajului vostru. Daca va ganditi sa indesati in acelasi bagaj obiecte fragile, arme de vanatoare sau arme sportive (pentru care trebuie sa aveti toata documentatia necesara), lichide, animale vii sau instrumente care contin mercur trebuie sa faceti o cerere speciala si sa semnati o declaratie.

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.