Setari Cookie-uri

Cele mai vorbite limbi ale lumii

Cand vorbim de turism si de calatorii este foarte important sa intelegem cat mai multe despre destinatia spre care ne indreptam. Si pentru a ne descurca cat mai bine la fata locului este esential sa intelegem si eventual chiar sa putem folosi macar cateva expresii uzuale in limba localnicilor sau macar intr-o limba folosita sau inteleasa de acestia. Si daca am ajuns la capitolul calatorii si limbi straine, devine interesant sa stim care sunt cele mai vorbite limbi din lume.

1 - Chineza, dialectul mandarin

Este o limba vorbita de peste 1 miliard de oameni, fiind cea mai vorbita limba de pe Pamant. In afara de China, se vorbeste si in Brunei, Cambodgia, Indonezia, Malaezia, Mongolia, Insulele Filipine, Singapore, Africa de Sud, Taiwan si Tailanda. Dialectul mandarin este foarte complicat deoarece poate fi vorbit pe patru tonuri diferite. Dar odata ce l-ai invatat, poti avea peste un miliard de oameni cu care sa discuti...
Este interesant de remarcat ca atat germana cat si japoneza sunt limbi vorbite de peste 100 milioane de oameni, dar nu au reusit sa intre in topul primelor 10 limbi.
Asadar, depinde unde va propuneti sa calatoriti si in ce limba sperati sa va intelegeti cu localnicii. Insa oriunde ati pleca, in Grecia, Turcia, Bulgaria sau Austria, este extrem de util sa stiti sa salutati, sa multumiti sau sa cereti ceva n limba localnicilor. Atitudinea acestora fata de orice turist este garantat pozitiva in cazul in care ii respectati, le zambiti si cautati sa le intelegeti si folositi limba.
Ne-ar face placere sa impartasiti cu noi cateva din experientele voastre turistice legate de relatia cu localnicii si limba folosita de acestia. Si pana la urma, cel mai folosit limbaj de pe planeta este... limbajul trupului. Un zambet, o expresie a fetei, o intindere de mana pot face minuni oriunde v-ati afla!
Pentru oferte turistice in limba romana si pentru agenti care va primesc zambind, dornici sa inteleaga exact ce va doriti si sa comunice cu voi “pe limba voastra”… click aici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.