Setari Cookie-uri

Mai sunt doar cateva zile pana la Carnavalul de la Koln

Cu peste 200 de ani de istorie pe malul Rinului, Carnavalul de la Koln gazduieste cele mai mari petreceri stradale din Europa. Anul acesta ne asteptam la petreceri, costume si parade de neuitat, asa ca pregatiti-va sa va distrati pe strazi si prin puburile care servesc faimoasa bere locala, Kolsch.

Carnavalul se va desfasura intre 3 si 9 martie, de neratat fiind zilele de 3, 7 si 9 martie, in care orasul gazduieste cele mai asteptate evenimente ale acestei perioade. Spre exemplu, pe 3 martie, doamnele nu pot lipsi de la Weiberfastnacht (Women's Carnival Day), ziua in care femeile preiau controlul si dau startul carnavalului. Acestea se imbraca in rochii extravagante si pret de o zi pot saruta si taia cravata oricarui barbat doresc.

Rosenmontag (Rose Monday) reprezinta punctul culminant cand are loc cea mai memorabila parada a carnavalului. In fiecare an, pe 7 martie, parada se intinde de-a lungul Rinului pe o distanta de 7 km, unde sute de oameni din jurul lumii, imbracati in costume colorate, canta si danseaza – o atmosfera in care dulciurile si petalele aruncate in aer creeaza o lume de vis.

Carnavalul se termina cu Aschermittwoch (Ash Wednesday), ziua dedicata celor ce au reusit sa supravietuiasca tuturor zilelor carnavalului. Ultima zi a mult iubitului eveniment este dedicata petrecaretilor, pentru a-si vindeca mahmureala cu o cina traditionala de peste, intr-una din fabricile de bere sau in cochetele restaurante din oras.

Koln este cunoscut a fi cel mai Mediteranean oras din Germania. In perioada Carnavalului, temperaturile ridicate ies la suprafata. Veniti sa cunoasteti alaturi de localnici o alta fata a Germaniei, la cea mai mare petrecere a lor!

Puteti zbura la Koln cu Germanwings, una dintre cele mai de succes linii aeriene low cost din Europa. Profitati de preturile ofertante si calatoriti cu unul dintre cele 30 de avioane noi Airbus A319.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.