Setari Cookie-uri

Turul Pietelor de Craciun in Europa

De la jumatatea lunii noiembrie, odata cu inceperea Adventului, care reprezinta perioada de pregatire pentu marea sarbatoare a Nasterii Domnului, se deschid “pietele Pruncului Iisus" sau“Christkindlmarkt”.

Iti recomandam sa mergi la Viena de Sarbatori, de Craciun si/sau de Revelion, cand orasul te va intampina in straie de sarbatoare, cu ciocolata calda, vin fiert si carnaciori, toate acestea insotite de frumoasele cantece vieneze de iarna. Merita insa sa vizitezi Viena si in ianuarie si februarie, cand este sezonul de varf al reducerilor.

Viena este in fiecare luna un oras deosebit pe harta culturala a lumii, capitala imperial care a fost candva casa lui Mozart si a valsurilor lui Strauss, care ne incanta prin spectacolele de opera sau din mijlocul strazii. De exemplu sub titulatura "All Waltz", orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena ce va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner si ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele 18 si 19.

Opera de stat ("Staatsoper") este cea mai mare dintre toate si asteapta sa fie vizitata de iubitorii de opera. Imediat dupa colt gasesti Corul de baieti al Vienei ("Vienna boys choir") care va tine slujba pe 24 si 25 Decembrie, la capela "Hofburgkapelle" pentru care este obligatoriu sa ai rezervare.

Colinde, beteala, cozonac. Felicitari, artificii, luminite. Iar lista cu micile minunatii care tes atmosfera magica din jurul Craciunului poate continua. Descopera-le anul acesta intr-un decor de basm: in Piata de Craciun din Praga. Aici, Craciunul este asteptat in fiecare an inca de la inceputul lunii decembrie in fascinantele piete de Craciun. Cea mai mare si mai frumoasa dintre ele este piata aflata in inima Orasului Vechi. Acolo, un brad urias este adus an de an din muntii Sumava, iar la lasarea serii, o perdea de lumina il imbraca, spre deliciul trecatorilor.

Ce loc sa fie mai potrivit decat Piata Veche a Pragai ca sa simtiti spiritul Craciunului, alaturi de familie? Orasul rasuna de muzica de sarbatoare. Biserici sau foste manastiri sunt transformate in sali pentru concerte de colinde, de orga sau simfonice. Cei mici vor fi incantati sa se infrupte din gustoasele truhlik (produse de patiserie), iar doamnele si domnii se vor delecta cu un pahar de vin fiert sau lichior cald de miere, in timp ce fierarul le faureste un suvenir unic, sa le aminteasca mereu de acel Craciun. Bineinteles, celelalte suveniruri traditionale din lemn, lumanarile decorative, ornamentele pentru Craciun va vor face alegerea mult mai grea cand veti dori sa cumparati cadouri pentru prietenii de-acasa. Veniti cu noi anul acesta in piata de Craciun din Praga si veti trai magia sarbatorilor intr-un oras de vis !
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.