Setari Cookie-uri

Budapesta, orasul tuturor posibilitatilor

Budapesta nu este considerata de multi dintre romani ca o destinatie turistica cu reale posibilitati. Probabil pentru ca traiesc cu iluzia ca este atat de aproape de noi incat ar putea merge oricand acolo si o pun in coada listei de optiuni in favoarea Greciei sau Bulgariei. Numita "Mireasa Dunarii" sau "Parisul Europei Centrale", Budapesta este orasul care iti poate oferi clipe de neuitat.

Budapesta nu este considerata de multi dintre romani ca o destinatie turistica cu reale posibilitati. Probabil pentru ca traiesc cu iluzia ca este atat de aproape de noi incat ar putea merge oricand acolo si o pun in coada listei de optiuni in favoarea Greciei sau Bulgariei. Numita „Mireasa Dunarii” sau „Parisul Europei Centrale”, Budapesta este orasul care iti poate oferi clipe de neuitat.

De-a lungul Dunarii intre nou si vechi

Budapesta este un oras primitor, cu oameni care iti zambesc si care par mai fericiti decat romanii nostri. Este un oras care stie sa se vanda, care isi etaleaza cu eleganta trecutul. E suficient sa te plimbi pe strazile acesteia fara o tinta anume si tot vei pleca mai bogat sufleteste decat ai venit. Un must al calatoriei in Budapesta trebuie sa fie totusi o plimbare pe Dunare cu unul dintre vaporasele care pleaca la fiecare jumatate de ora de langa chei sau o promenada pe podurile care fac legatura dintre Pesta si Buda, cele doua parti ale orasului. Merita studiata si arhitectura cladirilor vechi. Apartamentele aferente acestora sunt extrem de spatioase, in special ca inaltime, asa ca orice casa de acolo pare un mic palat. Desi par cladiri compacte, fiecare dintre acestea au cate o curte interioara bine ingrijita iar accesul la apartamente se face de pe cate un palier exterior. Exista un singur inconvenient pentru cei nefamiliarizati cu acest gen de arhitectura. In genere dormitoarele dau spre acelasi palier exterior asa ca un strain ar putea trage concluzia ca ungurii sunt orice, numai pudici nu. Daca esti in cautarea linistii sufletesti, merita sa te opresti macar la unul dintre cele doua mari lacasuri de cult din oras: bazilica Sf. Stefan si biserica Sf. Matias (in fata careia se etaleaza toata Pesta) sau la cea mai mare sinagoga din Europa (si a doua din lume, spun ghizii, dupa cea aflata in Manhattan, New York).

Odihnitor si obositor

Budapesta promite si tinerete vesnica pentru cei care fac un tratament la baile termale aflate in buricul targului. Apa, bogata in minerale, garanteaza relaxarea totala si revigoarea. Pentru petrecareti, viata de noapte abunda in oferte de baruri si cluburi. Daca vrei sa petreci insa linistit la o terasa, o poti face numai pana la orele 11-11. 30 seara pentru ca dupa aceasta ora toate terasele se inchid. Dar nu si cluburile si discotecile. Budapesta stie sa traiasca si noaptea. Si este incredibil de vie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.