Setari Cookie-uri

Orasul care invinge furtunile

Varsovia, atestata documentar inca din secolul al XIII-lea, a fost orasul mereu cucerit, mereu distrus, mereu obligat sa renasca din propria-i cenusa. Istoria dura a facut ca prezentul acestei capitale europene sa fie plin de mandrie si speranta. Din punct de vedere turistic, Varsovia atrage prin istorie si modernism. Prin caldura locuitorilor ei si printr-o arhitectura adaptata la nevoile unei civilizatii mereu aflate in alerta. Prin spatiu si lumina. Prin culoare.

Palatul Regal - a fost construit pentru prima data in secolul al XIII-lea. A fost distrus la comanda lui Hitler si reconstruit intre anii 1971 - 1984. Realizat intr-un autentic stil baroc, Palatul Regal (the Royal Castle) a fost transformat partial intr-un muzeu unde turistii pot admira opere de arta, fragmente arhitecturale vechi, arta decorativa sau alte vestigii ale perioadei de inceput a Varsoviei.
Palatul Culturii si Stiintei - reprezinta emblema orasului. Este de asemenea si cea mai inalta cladire a Varsoviei si a fost construita la mijlocul secolului trecut ca un dar din partea sovieticilor pentru “fratii” din Polonia. Astazi, locuitorii Varsoviei sunt impartiti in doua tabere (ca si locuitorii Bucurestiului cand vine vorba de Palatul Parlamentului). Unii dintre ei cer constant demolarea cladirii care le aduce aminte de perioada “rosie”, altii se multumesc sa ii admire opulenta.
Parcul Lazienki - aceasta oaza verde a Varsoviei a fost inaugurata in secolul al XVIII-lea si a gazduit resedinta ultimului rege al Poloniei - Stanisaw August Poniatowski. Parcul este enorm (peste 80 de hectare) si reprezinta un spatiu perfect pentru relaxare. Are rauri mici pe care te poti plimba cu barca, doua muzee si un teatru care dateaza tot din secolul al XVIII-lea.

O destinatie accesibila

Varsovia nu este o destinatie scumpa. Preturile sunt asemanatoare cu cele din Romania, exceptand poate produsele de vestimetatie cu o oferta foarte diversificata la preturi mai mici (cu circa 20, 25%).
In ceea ce priveste cazarea, puteti opta pentru unul dintre hotelurile de trei, patru sau cinci stele. Preturile pentru o noapte de cazare variaza intre 20 de euro la un hotel de trei stele, loc in camera dubla, si aproximativ 100 de euro intr-un hotel de cinci stele.







Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.