Setari Cookie-uri

Ce obiective turistice să vezi în Pisa în primăvara aceasta

Plănuisem un concediu extins, în Toscana urbană și Toscana rurală. Am lăsat partea rurală pe data viitoare, pentru că am petrecut o săptămâna în Toscana urbană și tot am mai fi avut ce să vedem! Descoperă și tu ce obiective turistice să vezi în Pisa și caută celelalte materiale pe site-ul Kudika Shopping, ca să știi ce idei pentru călătorii de primăvară îți recomand în Florența și ce să mănânci bun-bun dacă plănuiești un city break în Italia!

Așadar, descoperă în rândurile de mai jos ce să vizitezi în Pisa și ce să vezi în Pisa, pentru că multe zone cu încărcătură culturală nu sunt pe lista de obiective. Sunt mai degrabă recomandări despre ce m-a impresionat, ce mi-a cucerit simțurile și privirea.

Încep prin a-ți spune că am mers mai întâi în Florența și explorasem tot orașul. Pe dinafară și pe dinăuntru. Tot ce înseamnă obiective turistice. Tot ce înseamnă colțuri de străduțe. Urcasem în toate turnurile, și eram cumva la saturație cu ”urcatul”. În plus, eram la saturație și cu imaginea turnului înclinat, atât de popular, încât era cumva stabilit că nu mai urcăm în turn. Ei bine, nu a fost deloc așa!

Citește și:

Dacă călătorești în Toscana, mergi neapărat în Pisa

Aveam în plan să alocăm o zi pentru Pisa. Auzisem că nu e mare lucru. Tot văzusem poze cu turnul înclinat din Pisa. Planificasem Florența-Volterra-Pisa. După câteva zile în Florența, am ales să continuăm cu un city-break în Italia, în Pisa, și nu în Volterra. Am decis să lăsăm ruralul pe data viitoare. Și bine am făcut!

Dacă auzi că nu ai ce să vezi în Pisa, auzi de la persoanele greșite. Ai ce obiective turistice să vezi în Pisa! Ai ce să vizitezi în Pisa și ce să vezi în Pisa. De la turnul înclinat din Pisa, până la ansamblul ce îl acompaniază, de la bisericile și catedralele din oraș, până la străduțele medievale, de la restaurantele cu șarm ale orașului până la oamenii prietenoși, de la parcurile exotice și grădinile urbane, până la plimbările de pe lângă Arno, ai atâtea idei pentru călătorii de primăvară, mai jos!

Citește și:

Dacă călătorești în Toscana, mergi neapărat în Pisa

Vezi prețuri la zboruri către Pisa

Ce obiective turistice să vezi în Pisa - vezi ansamblul cu turnul înclinat din Pisa

Cum spuneam, plănuisem să nu urcăm, să nu îl vedem. Am ajuns acolo în singura zi cu soare prinsă în acest concediu și singura zi anunțată cu soare. Am decis să vedem ansamblul pe lumina aceea, știind că e alb. Am ajuns acolo și era atât de luminos încât la achiziționarea biletului am ales toate obiectivele ansamblului. Te sfătuiesc să faci la fel, deși este cel mai scump pachet, pentru că ai ce obiective turistice să vezi în Pisa.

Trebuie să știi că turnul e un spectacol al simțurilor. Nu sunt multe scări, însă sunt inegale, sunt alunecoase și tocite, sunt spiralate și mai ales, sunt denivelate și înclinate. Așa că până ajungi sus, treci prin câteva senzații de amețeală și vertij. E ca și cum turnul te aruncă din perete în perete. E de-a dreptul interesant. Dacă planifici un city break în Italia și nu ești decis(ă), alege să călătorești în Pisa, măcar pentru ansamblul turnului. Mai ai ce să vezi în Pisa și ce să vizitezi în Pisa, lângă turn, și mai ai câteva idei pentru călătorii de primăvară aici.

Citește și:

Ce obiective turistice să vezi în Pisa - vezi ansamblul cu turnul înclinat din Pisa

Dacă ajungi în Pisa, plimbă-te pe toate străduțele și piazzetele

La ansamblu, după ce vezi turnul și priveliștea de sus – minunată la apus! – te sfătuiesc să te reculegi în cimitirul de lângă. Se numește Camposanto și este încă un motiv să mergi în Pisa. Este înconjurat de coloane și de arcade gotice iar înăuntru găsești sculpturi, cripte, basoreliefuri și iarbă verde. Și mai găsești ceva: multă liniște și mult calm. E perfect de văzut după turn, ca să te liniștești, mai ales că singura parte de calm din turn e priveliștea de sus, sunt munții și dealurile și oamenii ce încearcă să deslușească unde e Lucca, unde Volterra, unde e Florența.

În fine, mergi și în Catedrală și în Baptisteriul de la turnul înclinat din Pisa. Tot ansamblul este alb și spectaculos, iar catedrala și baptisteriul nu fac excepție. Vei tinde să faci comparație între baptisteriul din Florența, decorat cu picturi, elemente de arhitectură și sculptură și cel mai auster și simplu, curat, din Pisa. Însă nu te grăbi! Pune baptisteriul pe lista cu ce obiective turistice să vezi în Pisa, nu neapărat pentru cum se vede, ci pentru cum se aude. Sunetul călătorește minunat în această clădire religioasă.

Citește și:

Dacă ajungi în Pisa, plimbă-te pe toate străduțele și piazzetele

Intră în toate bisericile deschise din Pisa: vei avea parte de un adevărat spectacol

Ce să vizitezi în Pisa și ce să vezi în Pisa? Nu rata plimbările ”fără scop” pe străduțe. Orașul acesta are atâtea piețe și piazzete pe care să le vezi. Piazza dei Cavalieri este poate cea mai interesantă și cea mai cunoscută, însă nici restul nu sunt de neglijat. Ce obiective turistice să vezi în Pisa, pe lângă turnul înclinat și ansamblul de acolo și pe lângă străduțele fenomenale?

Mai am câteva idei pentru călătorii de primăvară cu parfum boem, medieval, renascentist, pe străzile din Pisa. Sunt chiar străzile însele. Mici, strâmte, cu arcade, cu ferestre mari, cu curți interioare, cu vederi către turnuri, biserici sau clopotnițe la capăt. Cu atâta șarm! La fel de frumoase sunt și chiesele (bisericile și catedralele), pe care te sfătuiesc să le vezi, așa cum le întâlnești. Unele nu vor fi deschise, însă tot ce găsești deschis, vizitează. Și obișnuiește-te cu ideea că vei găsi mulți italieni să se reculeagă sau să se roage înăuntru.

Citește și:

Ce obiective turistice să vezi în Pisa în primăvara aceasta: plimbă-te pe ambele părți ale râului Arno

Ce obiective turistice să vezi în Pisa în primăvara aceasta: plimbă-te pe ambele părți ale râului Arno

Noi am stat pe partea cu ansamblul cu turnul înclinat, la doi pași de el chiar. De altfel, tot orașul e la doi pași pentru că e micuț. Și totuși ai ce vedea pe străzile întortocheate. Ai de văzut biserici și străzi și fațade frumoase de clădiri pe ambele părți ale râului Arno.

Vezi zboruri pentru Pisa

De altfel, acum că am vorbit despre ce obiective turistice să vezi în Pisa și sper că te-am convins, îți mai spun că ai nevoie de cel puțin 2-3 zile în orașul micuț de pe Arno, ca să îl explorezi pe îndelete. Pentru că ai ce să vizitezi în Pisa și ce să vezi în Pisa.

Nu am reușit să văd tot, dar asta nu înseamnă decât că deja îmi mai fac și alte planuri și idei pentru călătorii de primăvară! Poate ajung iar acolo! Sau poate data viitoare planific un alt city break în Italia! Cine știe? Știu doar că m-am îndrăgostit iremediabil de Toscana și de Italia, deci dacă te gândești la acea zonă, trebuie să călătorești în Pisa și tu!

Citește și:

Sursa foto – Arhiva personală

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.