Setari Cookie-uri

Ce să vizitezi în Florența: obiective turistice de neratat în capitala Toscanei!

Nu știu cum sunteți voi, dar eu dacă aud de vacanță, intru în overdrive. Practic, tot ce îmi doresc este să călătoresc cât mai mult, să văd cât mai multe, să cunosc lumile dinaintea mea și să mă odihnesc doar la o cafea și în răstimpul cât admir priveliștile. Da, știu, n-am preferințe proaste deloc. Și mai știu că trebuie să mai fiți mulți ca mine! Dacă și tu ești pasionată de călătorii, de artă, de culturi, astăzi îți spun ce să vizitezi în Florența.

Ce este interesant e faptul că nu eram genul de copil care răspundea că vrea să fie musafir, când eram mică. Însă, faptic, eram o exploratoare și o dornică de cunoaștere, dornică de a încerca. Cât mai multe! Pasiunea asta a rămas și ca adult, fie prin explorări pasive, prin cărți, fie prin favoritele mele: călătoriile, varianta activă de a cunoaște.

Ultima excursie a fost în Toscana urbană, cu un city break în Florența, urmat de un city break în Pisa. Dacă și tu urmează să călătorești în Toscana, descoperă mai jos tot ce e de văzut în Florența, capitala acestei superbe regiuni italiene. Și dacă vrei să continui periplul și în Pisa, citește și continuarea cu minunatul meu concediu în Toscana, în Pisa.

Călătorești în Toscana - bate străduțele la pas și intră în toate bisericile

Vezi zboruri ieftine București - Florența

Citește și:

Ce să vizitezi în Florența: Domul din Florența și întregul ansamblu

Bineînțeles, Domul din Florența este cel mai cunoscut edificiu. Și este și pe lista mea de obiective turistice din Florența. Ai ce să vezi acolo! Vezi turnul cu Clopot (cel mai înalt), dacă ești pregătită cu pantofi sport confortabili (ai de urcat vreo 600 și ceva de scări de dimensiuni diferite, de lățimi diferite, în spirală. Ai pauze cât urci iar când ajungi sus, merită, pentru că vezi panorama întregului oraș medieval, cu acoperișuri de țiglă roșie.

Ce e de văzut în Florența în zona Domului? Eu te sfătuiesc să mergi peste tot. Și pe dinafară de jur împrejurul obiectivelor și pe dinăuntru. Ai ce vedea! Baptisteriul din Florența este un adevărat monument de arhitectură și de pictură bisericească. Cupola din tavanul baptisteriului îi va face și pe cei mai puțin credincioși să tremure la vederea Pantocratorului. Dacă planifici un concediu în Toscana ori un city break în Florența, nu rata nici Cupola, nici catedrala (cupola este a catedralei, însă catedrala se vizitează fără bilet, în timp ce pentru Cupolă ai nevoie de bilet). Și de ceva răbdare să stai puțin la coadă.

Citește și:

La cupolă, ai de urcat mai puține scări și sunt măcar egale, însă, dacă ai rău de înălțime e mai intens, întrucât ești sus, în cupolă, pe marginea pereților, uitându-te la murale, având în mijloc golul catedralei. Încearcă să faci rezervare, sau ceea ce italienii numesc ”prenotazione”, la hotel. Mergi și la Muzeul Domului, e separat și acolo vei vedea de aproape variantele ansamblului în timp, ilustrate în stadiul de schiță, dar și statuile și basoreliefurile ce decorează întreg ansamblul.

Ce să vizitezi în Florența: Domul din Florența și întregul ansamblu

Alege un hotel în Florența de aici

Bate străduțele la pas în Florența și intră în toate bisericile: au un șarm aparte

Sincer, dacă mergi într-un city break în Florența, chiar ai ce să vezi. Ai multe obiective turistice în Florența. Iar bisericile, catedralele și turnurile sunt nenumărate. Noi am reușit să vedem două turnuri și opt, maximum zece biserici și catedrale în acest concediu în Toscana. Ce te sfătuiesc? Dacă ajungi într-un concediu în Toscana, ia toate străduțele la pas și cum ajungi la o biserică ori o catedrală, intră.

Citește și:

Vei găsi biserici și catedrale renascentiste, medievale, gotice. Însă, cu siguranță, pe lista cu ce să vizitezi în Florența, trece edificiile religioase. Perioada de înflorire a Renașterii, Cinquecento, este extrem de prezentă în arhitectura, sculptura și pictura orașului de pe Arno. Așa că nu rata ocazia de a explora tot ce e de văzut în Florența.

Bate străduțele la pas și intră în toate bisericile: au un șarm aparte

Cele mai frumoase și totuși gratuite obiective turistice de neratat în Florența: alege plimbări nocturne pe Arno

Trebuie să spun că centrul orașului e de-a dreptul fermecător. E marcat de Dom, de fațadele clădirilor, de arhitectură din diferite perioade, de șarmul mediteranean al vegetației. Însă, nu te rezuma doar la centru, orașul nu e prea mare, și dacă explorezi străduțele, ajungi rapid și către margini. Explorează totul!

Citește și:

Așa cum explorezi orașul pe zi, nu rata frumusețea fațadelor și a străduțelor medievale pe noapte. De-o parte și de cealaltă a râului Arno, orașul e atât de fermecător. Aș pune Florența pe lista cu cele mai romantice orașe din acest motiv.

Cele mai frumoase și gratuite obiective turistice de neratat: alege plimbări nocturne pe Arno

Dacă ajungi în Florența nu rata Muzeul Academiei și Galeriile Uffizi

Ce să vizitezi în Florența dacă nu Palatul Pitti, Galeriile Uffizi și Muzeul Academiei? Pe lângă cele mai faimoase obiective turistice din Florența (cum ar fi ansamblul Domului), nu rata muzeele! Dacă planifici un city break în Florența, nu vrei să ratezi frumusețea Renașterii, admirată în arhitectură și sculptură, de data aceasta în lucrările marilor pictori.

Dacă călătorești în Toscana, mergi la Uffizi neapărat și mergi să îl vezi pe David, la Muzeul Academiei. Mergi și la Pitti, dacă ești în concediu în Toscana și ai vreme. De data aceasta nu am reușit să ajungem și la Pitti. Însă, Uffizi, ah, Palatul Uffizi a fost un vis! Mai ales pentru o pasionată de artă, care a avut șansa de a vedea de aproape lucrările marilor artiști despre care a învățat la școală. Și dacă nu ești pasionată ca mine, sigur vrei să vezi Botticelli, Da Vinci, Rembrandt, Michelangelo, Donatello, Ucello, Lippi!

Citește și:

Vei fi cuprinsă de emoție, cu siguranță! Și ce e de văzut în Florența dacă nu David? Mergi la Galeriile Academiei ca să vezi blocurile de marmură începute de Michelangelo, să vezi procesul creator din spatele fiecărei lucrări de artă – de la sculptură, la pictură bisericească și până la basorelief. Și bineînțeles să îl vezi pe David, care e atât de spectaculos încât ne-am întors să îl admirăm de vreo cinci ori!

Dacă ajungi în Florența nu rata Muzeul Academiei și Galeriile Uffizi

Ideea este că ai atâtea obiective turistice din Florența de văzut, dacă călătorești în Toscana, în capitala ei, încât te vei întoarce încărcată de magie, cum spun eu. Serios vorbind, ai ce să vizitezi în Florența!

Într-un city break în Florența ai de văzut toate artele și multe străzi frumoase, care îți vor rămâne în suflet. Și ai și multe magazine de designer, dacă vrei shopping! Oricum, un concediu în Toscana urbană te va lăsa fără ceva finanțe (cam toate muzeele costă, cu atât mai mult dacă mergi la cumpărături ca mine, pentru că pantofi nu se mai găseau în țară, a fost necesar să-mi cumpăr de acolo!). Însă, îți spun sincer că deși vei cheltui ceva bani, te vei simți fericită să vezi ce au creat marii artiști ai lumii. Ce e de văzut în Florența? Tot! Dar mai ales, toate sunt de simțit! :)

Citește și:

Sursa foto front page – Arhiva personală

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.