Setari Cookie-uri

Street food: cele mai bune 10 delicii culinare de incercat pe strazile din Europa

Cele mai gustoase mancaruri de tip street food din Europa care te vor face sa te lingi pe degete!

7. Wafles, Belgia

vafe belgiene

Sursa: Instagram

Belgia este de departe prima tara in topul consumului de vafe, iar reteta originala provine din Bruxelles. Vafele belgiene sunt groase, moi, pufoase la interior si cu o crusta crocanta la exterior. Sunt servite cu topping de ciocolata, frisca sau capsuni.

8. Fish and chips, Londra

street food
Sursa: Instagram

Desi Anglia nu este cunoscuta ca o tara cu o bucatarie elaborata sau pentru produsele sale alimentare, este totusi cunoscuta ca locul de nastere al acestui fel de mancare. Fish and chips este o mancare stradala britanica traditionala constand in peste alb prajit si servit cu o portie de cartofi prajiti langa.

9. Piroshki, Rusia

mancare stradala

Sursa: Instagram

Cele mai gustoase pateuri din lume. Devenite o carte de vizita a bucatariei rusesti, vestitele piroshki sau pateuri contin o gama variata de umpluturi pentru toate gusturile, fie ca este vorba de carne, varza sau cartofi cu ciuperci. Secretul acestor piroshki este aluatul dospit care se potriveste oricarui tip de umplutura.

Citește și:

10. Covrigi, Romania

mancare stradala
Sursa: Instagram

Covrigii nu cred ca mai au nevoie de nicio prezentare, toti ii iubim, i-am incercat macar o data in viata si au fost salvarea noastra cadn aveam pofta de ceva bun si rapid care sa ne tina de foame.

Europa poate fi cunoscuta pentru delicatesle si mancarurile fine din restaurantele de lux si cele cu stele Michelin, insa adevarata comoara se afla in street food, acea mancare ieftina, rapida, gustoasa si uneori sanatoasa pe care o gasesti pe strazile oraselor.

Voi ce feluri de mancare de tip street food ati incerca? Sau pe care ati incercat-o si a devenit preferata voastra?

Foto prima pagina: nenetus, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.