Setari Cookie-uri

Iesite din pagini de basm: Cele mai fascinante 16 castele din lume

Te-ai intrebat vreodata cum ar fi sa traiesti intr-un basm adevarat? Iar acasa sa insemne unul dintre cele mai frumoase castele din lume?

Castelele lumii, acele locuri facinante invaluite in mister, care ofera privelisti incantatoare pentru toti cei interesati sa descopera povestile si legendele ascunse intre zidurile lor. Adevarate punti de legatura intre prezent si trecut, realitate si fantezie, fiecare dintre aceste castele prezinta o poveste diferita, o legenda unica, o istorie care fascineaza si acum si un secret care asteapta sa fie descoperit.

16 castele magnifice din intreaga lume

Castelul Neuschwanstein, Germania

castele Foto: Canadastock, Shutterstock

Cel mai frumos castel din lume, pe care am avut extraordinara placere de a-l vedea si de a-i admira maretia si unicitatea a fost construit cu scopul de a servi ca resedinta pentru regele Ludovic al II-lea al Bavariei. Castelul Neuschwanstein este absolut magic si te atrage cu a lui vraja din primele secunde in care iti ridici privirea catre el. Situat pe un deal abrubt, inconjurat de Alpi, langa orasul medieval Fussen, acesta a fost o sursa de inspiratie pentru Walt Disney. Este cea mai fotografiata cladire din Germania si una dintre cele mai populare destinatii turistice ale tarii.

Citește și:

Castelul Alcazar of Segovia, Spania

castele medievale Foto: emeperorcosar, Shutterstock

Ridicandu-se mandru pe o creasta stancoasa deasupra confluentei raurilor Eresma si Clamores din Segovia, Alcazar este unul dintre cele mai faimoase castele din Spania. Edificiul a fost initial construit ca un fort arab, a servit ca un palat regal, apoi o inchisoare de stat si transformat ulterior intr-o academie militara de mare valoare.

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.