Setari Cookie-uri

Iesite din pagini de basm: Cele mai fascinante 16 castele din lume

Te-ai intrebat vreodata cum ar fi sa traiesti intr-un basm adevarat? Iar acasa sa insemne unul dintre cele mai frumoase castele din lume?

Castelul Chambord, Franta

castele Foto: Leonid Andronov, Shutterstock

Un colos impresionant care te farmeca din orice punct l-ai privi, castelul Chambord este cel mai mare dintre castelele de pe Valea Loarei. Acesta a fost contruit in inima celui mai mare parc forestier inchis din Europa si se afla cam la 180 de km de Paris. O adevarata opera a Renasterii, construit se pare dupa planurile ingeniosului Leonardo DaVinci, Chambord a fost o resedinta de vacanta de dimensiuni regale si folosit pentru intalniri de vanatoare sau baluri organizate de rege si favoritii sai.

Palatul National Pena, Portugalia

castele Foto: Taiga, Shutterstock

O bijuterie fascinanta iesita din basmele copilariei, Palacio da Pena din Sintra este cel mai vechi castel din perioada romantica ce poate fi intalnit pe continentul European si unul dintre cele mai vizitate monumente ale peninsulei iberice. Acesta este inclus in lista celor 7 minuni ale Portugaliei si pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vazandu-l, nu este de mirare, ca Hans Christian Andersen, parintele basmelor, l-a declarant drept “cel mai frumos loc din Portugalia”.

Citește și:

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.